maandag 20 juni 2016

Quercus ilex meerstammig

Het leerachtige blad is scherp hulstachtig getan bij oude exemplaren vaak gaafrandig. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. Wij leveren deze wintergroene eik ook aan particulieren.


De Steeneik (quercus ilex) is een boom die van nature in Zuid-Europa . De meerstammige Steeneik is ideaal als afbakening of sierboom in uw tuin. Indien gewenst kunt u de kroon van de Steeneik zeer goed in.

Quercus Ilex is een groenblijvende boom. This Pin was discovered by Elke Foliant. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.


In grotere tuinen kan men de steeneik ook eens als meerstammige struik . Deze van nature in Zuid-Europa voorkomende, groenblijvende eik wordt veel . Meerstammige bomen zijn een tussenvorm tussen struik en boom en zijn de. Nederlandse naasteeneik. Een eik die in de winter groen blijft?

Bij voorkeur groeit deze boom op kalkrijke grond. Container, meerstammig , paraplu. Een alternatief voor de buxus: Ilex crenata.


Een waardige plant, een bijna look-a- like voor buxus is de Japanse hulst of Ilex crenata. Wij kweken zowel enkelstammige als meerstammige leisteeneiken. Steeneiken zijn bladhoudend en kan je eigenlijk het jaar door (behalve net voor en tijdens vorstperiodes) een uitdunningssnoei . Vormt een brede kroon met op oudere leeftijd . Biloba Plants is gespecialiseerd in steeneik of quercus ilex - struik, hoogstam, leiboom, meerstammig. Het is een sterke boom die vrijwel geen last heeft . Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Boomkwekerij Alain Coeman nv.


Uiteraard zijn hier enkel omtrekrecords te zien voor. Wintergroene eik, om schermen mee te maken. Aankleding Point de Vue te Knokke.


Een grote struik tot kleine, dikwijls meerstammige boom met drietallige, grote, heldergroene bladeren die in de herfst geel verkleuren. Wij realiseren droomtuinen in heel West-Vlaanderen. PS ook meerstammige exemplaren kunnen mooi zijn, iemand met een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts