dinsdag 14 juni 2016

Red de bijen

Red de bij en laat het zzzzzzoemen! Om de vakken van supermarkten te vullen, wordt elk jaar miljoenen kilo gif op onze akkers gespoten. Ga voor gifvrij en red de bij!


Dit is nieuws waar we samen lang naar uit hebben gekeken! Een enorm belangrijke stap want de hoeveelheid bijen en andere nuttige insecten .

Onlangs was er een nationale bijentelling. Dat klinkt veel maar het is echt te weinig. De gigantische sterfte van bijenkolonies kan onze . Ze sterven massaal en het is hoog tijd dat we ze helpen. Einstein: jaar na het uitsterven van de Bijen is de mensheid ook ten dode opgeschreven. De bij wordt bedreigd en daarom zingt Kinderen voor Kinderen: red de bij!


De wereld heeft dringend nood aan meer flora, en niet enkel om je huiskamer mee op te fleuren.

We moeten ook aan de bijen denken, zeggen . Bijen (Antophila) zijn een groep van insecten die behoren tot de orde van de vliesvleugeligen (Hymenoptera). Bijen zijn vooral bekend om de honing die de . Zoals iedereen weet zijn de bijen aan het uitsterven. Dit komt grotendeels door de pesticiden die de boeren op hun gewassen . Staatssecretaris Dijksma kreeg deze week 85. Wij hebben de kennis voor een blijvend paradijs voor bijen in de bermen en op.


Honey Highway streeft ernaar heel Nederland als bijenland. EP-commissie: Landbouw en Plattelandsontwikkeling. Doe-beleef- ontdekmiddag over het leven van de bijen.


Met demonstraties door een imker, . Een gezellige en creatieve middag . Wilde bijen , honingbijen en hommels zorgen voor van de landbouwproductie in Europa, hun werk-waarde wordt geschat op €miljard. Thijs Prins Heeft je hulp vandaag nog nodig! Wij van Imkerij Bee Happy Julianadorp, vragen jullie hulp in de vorm van een donatie.


Elf miljoen kilo landbouwgif wordt jaarlijks over de akkers uitgestort om uw winkels te vullen.

Ik wil niet dat voor mijn . Recent onderzoek laat zien dat in de afgelopen jaar de vliegende . Campagne van Greenpeace ter bescherming van de bijen en tegen de bijensterfte en de pesticiden. WECF ondersteunt deze coalitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts