dinsdag 21 juni 2016

Hortensia splitsen

Als je een hortensia verplaatsen wilt kun je dat doen in de lente. Lees hoe je een hortensia verplanten, verpotten of delen kunt. Ik heb een grote hortensia aan een kant van de tuin.


Kan ik die in twee splitsen om aan de andere kant ook een hortensia te hebben? Verschillende vraagjes posts okt. Hortensia scheuren posts okt.

De hortensia is jaarrond te stekken, al wortelen de stekken in de zomerperiode het makkelijkst. Wanneer kan ik mijn hortensia het beste scheuren. Het scheuren of splitsen had ik van gehoord. Het gaat om een grote plant die ik . Het in de tuin planten van de Hydrangea moet met enige aandacht gebeuren.


Om jaren van een mooie plant te kunnen genieten is het niet belangrijk, dat u. Je kunt daarnaast een plant met een spade splitsen in meerdere delen. Door een hortensia te stekken, splitsen of afleggen kan je met . Een weelderige en bloeiende hortensia kan bijna elk schaduwrijk of gedeeltelijk.

Zij zal mooie ronde bloembollen vormen in verhouding tot de . Het ligt eraan welke hortensia je hebt. Sommige moet je in maart kortknippen, zoals de Annabel of de pluimhortensia. Stel je voor: je knipt een scheut af, stopt die in de grond en daaruit groeit dan een nieuwe hortensia of vlinderstruik. Ontbrekend: splitsen Hoe te splitsen Hydrangea planten - Buscamagia.


De Strong Annabelle is de verbeterde versie van de hortensia Annabelle. Sterkere stelen dus minder gevoelig voor omvallen. Grotere groepen splitsen we liever op.


Na het snoeien kun je eventueel je pol siergras splitsen. Neem een pol die een jaar of drie oud is en hak de plant met een scherpe spade in . Nu is ook de tijd om geraniums te gaan terugknippen en splitsen. Hydrangea quercifolia is wat minder bekend dan andere hortensia -soorten maar beslist niet minder mooi.


Splitsen is dus ook nog een optie. Wat valt er te doen in de tuin in het najaar? Welke planten moet je splitsen , wat kan je stekken, moet de hortensia nu gesnoeid worden of in het voorjaar, . Snij hortensia planten te koop. Mooie zware hortensia aangeboden.


Eventueel te splitsen in kavels: . Van takken die splitsen kan je één verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts