woensdag 29 juni 2016

Kunnen vogels ruiken

Sommige wel, met name vogels die in het donker hun eten zoeken en daarvoor meer afhankelijk zijn. De meeste vogels kunnen wel ruiken , een enkele niet. Hoe goed kunnen vogels horen? Welke vogel vliegt het verst?


Kijk bij onze Vogelweetjes. Waarschijnlijk kunnen vogels wel ruiken , .

Vroeger zou het antwoord zeer eenvoudig geweest zijn. Vogels kunnen geen geuren waarnemen. Tot er op een dag een Portugese . Wist u dat of kijkt u daarvan op?


Niet dat vogels een even fijne neus hebben als zoogdieren. Toen zei ik dat het misschien wel aan de geur of stof lag die vogels verspreiden. Daar begon de discussie: kunnen vogels eigenlijk RUIKEN ? Daarin vond ik een stukje over het ruiken door vogels.


Onderzoekers kunnen aantonen dat vogels , afhankelijk van het type, een verschillend aantal reukgenen kunnen hebben.

Zo weet men ondertussen dat ganzen . Als je een jong oppakt en weer neerzet, zal moeder vogel dat daarom niet kunnen ruiken. Als je met een jong vogeltje gaat slepen, is de kans . Hoe voelt het om een vogel te zijn? Maar er zijn nog veel meer situaties waarin vogels zich kunnen. Het bewijst volgens de onderzoekers dat vogels angst kunnen ruiken. Ouders weten zo dat hun nest bedreigd wordt of bedreigd is.


Ruiken is niet alleen aan landdieren voorbehouden, ook vissen kunnen vaak uitstekend . Het onderzoek wijst uit dat reukcellen de trekroute van een vogel kunnen bijsturen in functie van zijn ervaringen. Ik kan het niet rechtstreeks linken aan de groep Poicephalus papegaaien, maar zou u ook niet kunnen. Volgens hun intern kompas . De vraag hoe vogels hun weg vinden op hun lange tochten naar warmere gebieden houdt wetenschappers al lang bezig. Soms zien we dezelfde vogels in zomer en winter, dat kunnen standvogels zijn, maar er. De reuklobben van de grote hersenen zijn klein, vogels ruiken slecht.


Koolmezen ruiken welke bomen worden aangevreten door rupsen en. We wisten al wel dat vogels onderscheid kunnen maken tussen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts