vrijdag 12 mei 2017

Gewone vogelmelk

Momenteel is gewone vogelmelk vooral een graslandsoort. Behalve in graasweiden, komt ze ook regelmatig in wegbermen en op dijken voor. Wortels: Een ronde bol met nevenbollen.


Ornithogalum umbellatum subsp. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca.

De bladeren zijn groen en ongeveer cm. Graafschap Zutphen kraaienlook, in het Oosten van Overijsel en Gelderland vogelmelk, aan de Zoom. Gewone vogelmelk valt op door zijn mooie bloeitrossen. Vrolijk in het gras van bermen langs wegen en spoorlijnen vangen witte bloemblaadjes wijd gespreid het zonlicht van de Meimaand.


Wit bloeiende wilde plant. De plant vermeerdert via bolletjes en maakt ook zaad. Het is een beschermde plant.

Tegenwoordig nogal veel in bermen te vinden waar ze in het voorjaar heel opvallend staat te bloeien. Zij houdt van zon en lichte schaduw en van een vochtige, niet al . Groeiplaatsen zijn graslan bermen, . Vogelmelk, een beschermde plant, heb ik enkele jaren geleden gered van een bouwterrein. Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit. Het Nederlands Soortenregister zet de standaard voor naamgeving en voorkomen van Nederlandse soorten. Maar hij verwildert snel en is op.


Bloemkleur: wit binnen in, groenkleurig aan de buitenkant. Een in ons land beschermd bolgewasje uit de leliefamilie. Plaatselijk wordt Gewone Vogelmelk ook wel snottebel genoemd.


Zoetermeer vraagt uw hulp bij het inventariseren van opvallende wilde planten in Zoetermeer. Regelmatig belichten we een . Meld je gratis aan en ontwikkel jezelf als fotograaf. Vanwege die beschermde status is het van belang . Botanische Tuinen Utrecht Domies Toen Hortus Haren . Dit is een grondbedekkende plant welke onder loofbomen wilt groeien vogelmelk is een bolgewas, het heeft kleine bolletjes.

Een leuk bolgewasje dat prima gedijt in de schaduwtuin maar ook in de border kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts