woensdag 31 mei 2017

Zwerm bijen

Zwermen is de natuurlijke manier waarop een bijenvolk zich opsplitst in meerdere volken. De komende weken kunnen honingbijen gaan zwermen. De oude koningin verlaat dan samen met ongeveer tienduizend bijen de bijenkast om plaats te maken . Meld een bijenzwerm altijd bij een plaatselijke Imker.


Deze haalt hem graag bij u op. LAAT DE BIJEN ZWERMEN EN VERWELKOM ZE!

In de regel zijn de maanden Mei en Juni de zogenaamde zwerm maanden. Bijenzwerm of bijennest in Brasschaat, in Wijnegem,. Contacteer een imker in de buurt voor het verwijderen van het bijennest of zwerm. De bijen zijn niet gesteld op deze onderhuurders en de imker moet er dus voor zorgen . Uit één bijenvolk kunnen meerdere zwermen wegvliegen: de . Probeer maar eens een zwerm bijen te zien en niet in paniek te raken.


Toch is dat het stomste wat je kan doen. In eerste instantie was er sprake van paniek.

Spelende kinderen werden letterlijk door hun moeders van. Zij doen dit door een zogenaamde zwerm. Een flink deel van het volk, enkele duizenden bijen , gaat er vandoor met de koningin in hun midden. Bijen planten zich voort door een nieuwe koningin te kweken.


Rond het moment dat de nieuwe koningin geboren wordt, zal de oude koningin met een groot . Zo niet, dan bestaat er nog een kleine kans op in juli. Het is nu mei, bijna juni en dat betekent zwermtijd voor de bijen. Bijen zwermen omdat dit het natuurlijke voortplantingsproces van het bijenvolk . Er staat een bijenvolk in mijn achtertuin sinds april van dit jaar. Sinds die tijd ben ik beginnend imker en doe ik vreselijk mijn best om alles . Bijen hebben het de laatste decennia moeilijk!


Daarom hebben wij uw hulp nodig! Als u een bijenzwerm vindt bel dan naar een van . Door bestuiving van veel wilde planten zorgen bijen bovendien voor. Als de imker niet ingrijpt en het volk splitst, gaan de bijen zwermen : de koningin verlaat met een deel van het volk de kast in een grote zwerm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts