woensdag 17 mei 2017

Rode boktor schadelijk

Vaak wordt de boktor als een van de meest schadelijke torren gezien. Andere boktorsoorten zijn de rode boktor , de veranderlijke boktor en . Boktor herkennen: hoe ziet. De larven van de meeste boktorren leven in dood hout.


Stictoleptura rubra) waarvan de mannetjes bruingele en de vrouwtjes helderrode. Ik heb hem gevangen en het blijkt de rode boktor te zijn.

Nou hoor je de laatste tijd veel over boktorren in het nieuws, maar is de roodkleurige ook schadelijk ? Het vrouwtje van deze soort heeft helder rode dekschilden, het mannetje . Is de rode boktor schadelijk ? Niet de boktor zelf, maar wel de larven ervan kunnen veel schade aanrichten in uw huis. Andere soorten boktor zijn de rode boktor , de veranderlijke boktor en de Aziatische boktor. De eerste twee soorten boktor richten nauwelijks schade aan, de . Niet elke soort boktor is schadelijk , sommige soorten boktor richten echter.


De rode smalboktor kiest schimmelachtig loofhout uit om eitjes in te leggen.

De boktor is een insect dat vaak wordt aangetroffen in de bossen van Quebec. De schade die door de larven wordt aangebracht, lijkt op de . Naast de huisboktor herkennen we met regelmaat de rode smalboktor, . Vooral de rode soorten vallen in de tuin erg op, ze smaken vies en zijn meestal giftig. De boktorren zijn vooral bekend en berucht door de aantasting van hout door de larven.


Echter lang niet alle soorten zijn schadelijk. De veranderlijke boktor komt meestal uit openhaardhout dat in de woning ligt. Deze rode kevers komen uit hout en worden af en toe in huis aangetroffen . Aantasting van hout door houtworm of boktor kun je eenvoudig voorkomen. Drooghoutboorders zijn in gebouwen schadelijk omdat zij in staat zijn hout aan te . De meest bekende zijn de verschillende boktorren en de wilgehoutrups. De huisboktor heeft zich gedurende de laatste decennia in ons land ontwikkeld tot één van de schadelijkste houtvernielende insecten.


Bekijk boktor bestrijding . Wat is het voor hout soort,als het eiken is kan er inderdaad boktor inzitten ,dat is een rode tor. Maar het is een nathout boorder,en kan geen . Ze tasten door hun voorliefde voor hout binnen- en buitenshuis veel houten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts