vrijdag 26 mei 2017

Vergunning boom kappen

In sommige gemeenten is het verboden om bomen te kappen of te verplaatsen. Voor het kappen van een boom moet u soms een vergunning aanvragen bij uw . Als je die niet hebt en de boom toch kapt loop je kans op een boete. Omgevingsvergunning boom kappen.


Wilt u een boom snoeien, verplanten of kappen?

Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig. Dan hebt u vaak een kapvergunning ( omgevingsvergunning) nodig. Lees meer en vraag de vergunning aan.


Ook zeer drastisch snoeien, zoals het verwijderen van de kroon uit een boom , valt onder kappen. Bovendien heeft u een vergunning nodig als u een houtwal, . U heeft geen vergunning nodig als u een boom wilt kappen die binnen de bebouwde kom staat en de boom niet voorkomt op de kaart en lijst met waardevolle . De oude kapvergunning heet tegenwoordig omgevingsvergunning.

Als u een grote boom wilt omhakken of rooien, dan heeft u een vergunning nodig. Dit geldt ook voor stevig snoeien. Kleine bomen of struiken op uw eigen . Leeuwarden hecht daarom een groot belang aan het behoud van bomen.


Er is een kapvergunning (ook wel omgevingsvergunning ) nodig als de boom (of vergunning houtopstand (hakhout, houtwal of één of meer bomen ) te kappen. Ook als u zeer drastisch wilt snoeien, hebt u soms deze vergunning. In uw vergunning staat altijd . Als u een boom wilt kappen , dan kunt u daar een omgevingsvergunning voor nodig hebben. Van kappen kan ook sprake zijn als er zeer drastisch wordt . Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning moet hebben als u een boom wilt kappen. Bent u eigenaar van een boom die onder de criteria van de bomenlijst valt en u wilt deze boom kappen , dan heeft u een omgevingsvergunning nodig voor de . In beginsel is het verboden zonder omgevingsvergunning een boom of andere houtopstanden te kappen.


Voor welke bomen hebt u een omgevingsvergunning nodig bij het kappen ? Als een boom op de gemeentelijke monumen- tale bomenlijst staat. Het rooien van bomen is niet altijd zomaar toegestaan.

U heeft een vergunning nodig als de boom op de bomenlijst staat of als dit is bepaald in. Het omhakken of rooien van bomen is niet zomaar toegestaan. Hiervoor hebt u een omgevingsvergunning nodig.


Dan kan het zijn dat u daarvoor een vergunning nodig heeft. De gemeente Eersel maakt verschil tussen bomen binnen en buiten de . Als u een of meer bomen wilt kappen , verplanten of flink snoeien, hebt u soms een omgevingsvergunning nodig van de gemeente. U hebt een omgevingsvergunning nodig voor het kappen van een boom of andere houtopstanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts