maandag 29 mei 2017

Veranderlijke boktor in huis

Van de veranderlijke boktor komen er veel kleurvarieteiten voor. Voor het huis betekenen de veranderlijke boktorren geen enkel risico. De veranderlijke boktor komt meestal uit openhaardhout dat in de woning ligt.


Deze rode kevers komen uit hout en worden af en toe in huis aangetroffen . Veranderlijke boktorren zijn- wat hun dekschilden betreft- verschillend van kleur: bruin,.

Ook de volwassen boktorren leven in hout. Meestal is dit dood hout van loofbomen. Uiterlijk van de veranderlijke boktor zoals de naam al doet vermoeden,. In Nederland zijn vooral de huisboktor en veranderlijke boktor bekend.


Wanneer u constateert dat u boktor in huis hebt dan is het zaak om snel . Vind het niet echt typisch voor boktor, er van uit gaande dat we het dan. Andere boktorsoorten zijn de rode boktor, de veranderlijke boktor en de .

Mensen zijn bang voor eventuele gevolgen voor hun houten huis of schuttingen. Door de warme omstandigheden binnenshuis komen de volwassen. Heb jij een antieke houten bank in huis van jaar of ouder?


Phymatodes testaceus) en . De telefonische melding luidt dan: ik heb . Schade: de veranderlijke boktor die in huis voorkomen, zijn meestal afkomstig uit haardhout dat in huis ligt. De Nederlandse naam veranderlijke boktor heeft betrekking op het variabele. Ze worden dan na het uitvliegen in huis aangetroffen, vandaar de naam . Op zoek naar een ongediertebestrijder die u kan helpen met een boktor probleem? Wanneer je denkt dat er inderdaad boktorren in jouw huis zitten dan is het . Naast de huisboktor herkennen we met regelmaat de rode smalboktor, de kleine wespenboktor, de zogenoemde veranderlijke boktor en de sparrenboktor.


De kever wordt vaak als larf of pop met haardhout binnenshuis gebracht waar ze. Grote aantallen kevers in huis kunnen . De aanwezigheid van boktor in je huis in een vroeg stadium is daarom erg belangrijk. Andere soorten boktor zijn de rode boktor, de veranderlijke boktor en de .

De wetenschappelijke naam van de soort . De huis boktor behoort dus niet tot de groep nathoutborende insecten, waaronder de veranderlijke boktor die alleen in zieke bomen in het bos overleefd. Door grotere hoeveelheden openhaardhout in huis wordt de veranderlijke boktor steeds vaker gesignaleerd. De boktor is een ongedierte die u in huis kunt hebben.


Maar wat kun je er tegen doen? Lees hier alles over de ( veranderlijke ) boktor !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts