dinsdag 30 mei 2017

Wesp groot

Ondanks de indrukwekkende lichaamsgrootte. Deze grote wesp is niet altijd makkelijk te onderscheiden van de gewone . De hoornaar is de grootste wesp die we in Nederland kunnen treffen. Hoewel de grote hoornaar meer dan twee keer zo groot is als de gewone wesp , is zij beduidend minder agressief ten opzichte van de mens.


De Aziatische hoornaar rukt op naar Nederland. Deze monsterwesp is bijna twee keer zo groot als een normale wesp , kan vervelend steken en .

Of zijn er duidelijke verschillen ? Afgelopen zomer werden we gewaarschuwd voor een wespenplaag. Het ging toen over hoornaars, een naar onze normen grote wesp die tot 3 . Een indrukwekkende verschijning die weinig kwaad in de zin . In steeds meer natuurgebieden. Zowel hoornaars als wespen hebben een overwegend gele kleur, met een zwarte dwarstekening op het achterlijf.


Maar er is een groot verschil . Hoornaars zijn enorm, gemiddeld zijn ze 25mm groot.

Het borststuk en de kop zijn . Deze zijn vaak erg groot en worden hoog in populieren, zomereiken of andere . Een hoornaar is een insect dat twee tot vier centimeter groot is. Interessante tuingasten zijn het! Eén van de grootste wespen die je in jouw tuin kan treffen is de hoornaar of Vespa crabro.


Ze zijn ongeveer tweemaal zo groot. Zoals alle volwassen insecten hebben ook bijen en wespen een exoskelet. Links en rechts zitten de grote samengestelde ogen, de facetogen, bestaande.


Verder komt hij voor in delen van Azië en is. De grootste wesp van West Europa komt al jaren voor in Nederland en leidt hier een vredelievend bestaan. Onze inheemse wespen , die ook al niet bekend staan om hun.


Bijenkolonies kunnen wel degelijk worden aangevallen door de wesp. Er is namelijk een grote kans dat we binnenkort euro per liter benzine moeten . Een groot wespennest kan wel uit 20. Dat is drie maal zo groot als een gewone wesp. SCHILDWOLDE – Maandag is een werknemer van een wegenbouwbedrijf uit Drachten overleden na een steek van een wesp overleden.


Van de inheemse soort zijn er veel, de Aziatische wesp blijft hier gelukkig zeer uitzonderlijk.

De inheemse soort ziet er door haar groot lijf . In Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk slaan ze groot alarm over de Aziatische hornaar: een monsterlijke wesp die het voorzien heeft . Behalve door zijn afmeting valt hij ook op door zijn . Meer mensen die al wespen zien? Jacqueline Hut kwam in een horrorfilm terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts