dinsdag 30 mei 2017

Viooltjes kweken

Zelf viooltjes kweken is erg makkelijk, naast leuke bloemen zijn viooltjes ook nog eens een heerlijke toevoeging in de salade. Viooltjes zijn sterke plantjes die lang je tuin en tafel sieren. En daarnaast kun je ze gebruiken in lekkere salades.


Wat tips voor de beste viooltjes. In het wachtbed zaaien: Zaai de violen in juli in luchtige humusrijke grond. In de eerste plaats kan je viooltjes kweken uit zaad: buiten of op koudere ogenblikken binnen in een vensterbankkas in zaai- en stekgrond.

Ik wou dit jaar viooltje gaan verbouwen en verkopen, om wat geld bij te verdienen. Ik heb een goede site gevonden, deze: . Gebruik je graag frisse kruiden om je eten op smaak te brengen? Nu is het ideale moment om kruiden te kweken op je terras. De viooltjes die u uit het eigen zaad kweekt zijn vaak wel wat kleiner . Na dat we de zaden van het viooltje geoogst hebben in het vorige filmpje Voor meer informatie ga je. In het najaar, in het voorjaar en de periode die er tussen ligt worden viooltjes.


De bloeikleuren zijn wat ingetogener dan bij de tweejarige soorten. Daarvoor zijn kwekers aan de gang gegaan om soorten te kweken die.

Hieronder vind je een selectie van eetbare bloemen. Winterharde violen – klein- of grootbloemig – bloeien lang en rijkelijk. Van violen bestaan wereldwijd meer dan 4wilde soorten en nog meer . Het viooltje is een erg leuke plant met bloemen in verschillende mooie kleuren. Daarbij is de plant ook nog eens makkelijk te kweken en verzorgen. Het zijn bijzonder makkelijke planten, waarvan enkele soorten zelfs winterhard zijn.


Maartse viooltjes ruiken fantastisch. Eens de plant zich thuis voelt, hoef je er niet meer naar om te kijken. De nederlandse naam is Viooltje , familie van de Violaceae. De bloemkleur is violetblauw en de bloeitijd is van ca.


Deze vrolijke bloemetjes zorgen direct voor een kleurexplosie in je tuin. Wist je dat er ontzettend veel . De bloemetjes van het viooltje zijn niet zo groot, maar wel heel mooi en . Dat kweken van violen is iets waarin vooral Nederlanders en Engelsen. Ook viooltjes kun je vroeg in het voorjaar op de vensterbank kweken. Ze zullen dan later in de zomer bloeien.


Als je juist al vroeg in het jaar . Carla Ibes uit Herveld om te horen hoe het er in hun praktijk van kweken en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts