woensdag 24 mei 2017

Tuin omspitten

Iedereen die vroeg in het jaar langs een volkstuincomplex komt, zal tal van tuinders zien die allemaal hun stukje aarde omspitten. Er zijn echter goede redenen . Moeten we nu echt elk jaar de hele moestuin omspitten of niet? Onze (moes) tuin bemesten doen we om onze bodem in staat te stellen de . Voordat je een tuin gaat inplanten, moet je de tuin eerst goed spitten.


Maar waarom spitten we eigenlijk?

Wij zochten de voor- en nadelen van spitten voor je uit. Een fysieke klus voor in het voorjaar: het omspitten van je (moes) tuin. Spitten is goed voor het mengen van de bovenste laag van de tuin.


Deze tuin stond vol met divers hoog en laag onkrui gras, verdwaald koren etc. Nu hebben we het meeste hoge onkruid en een deel van het . Een liter grond bevat tot tien miljard levende organismen, meer dan er mensen leven op deze aarde. De tuin regelmatig omspitten schaadt dat . Stap 1: omspitten en egaliseren.

Spit de grond goed met de hand om. Grasmatten leggen in de tuin. Probeer de matten zo dicht mogelijk . Hallo,Zoals ieder jaar moet ook nu weer de grond van onze tuin klaargemaakt = omgespit worden. Tuin omspitten en dan egaliseren? Oude graszoden omspitten of afvoeren posts jan.


De grond hieruit hou je apart in een hoek van de tuin. Deze tweede laag moet je NIET omspitten , maar enkel goed losmaken. Wat is beter: de tuin frezen of spitten? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld.


Het frezen van de tuin is vaak gemakkelijker dan omspitten maar niet in alle . En egaliseren doe ik met een wals van kg, lijkt me voldoende . Dit houdt vaak in: omspitten en mest of compost in de grond brengen. Dit doe je aan de rand van het stuk tuin dat je gaat omspitten. Gras verwijderen of omspitten.


Wanneer het oude gras wordt omgespit blijven de stukken gras dus onder de grond. Het nadeel hiervan is dat . Hierbij wordt deze laag zodanig omgedraaid dat het onkruid en de .

Vooral in de moestuin , maar ook elders, moest er veel en vaak gespit worden. Het laatste klusje van het jaar was traditioneel het omspitten van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts