vrijdag 19 mei 2017

Judasboom snoeien

Wanneer kan ik de Judasboom snoeien ? Een Judasboom verplanten is bijkans onmogelijk. Een lange penwortel zorgt hiervoor. Indien snoeien noodzakelijk is voor de vorm of verjongen moet dit in de zomer - de . De op kale takken bloeiende Judasboom , heeft in mei ontelbare kleine roze, lila vlindervormige bloemen die grote delen van de boom bedekken.

De Judasboom bloeit op het overjaarse hout en moet daarom voorzichtig gesnoeid worden. Vormt bijna geen overtollig hout. De snoei beperkt zich tot . Snoeien doet u het beste in de zomer en dan de takken wegnemen die te dicht . Snoeien is in principe overbodig, tenzij men de boom wil verjongen.


De judasboom vraagt niet veel snoei. De Nederlandse naam is Judasboom.

Snoeien dient te gebeuren na de bloei rond juni om het gevaar voor . Snoeien - Snoei alleen als de boom te groot wordt of als er dode, kruisende of in. De cercis siliquastrum of judasboom is een eerder kleine boom of soms. Cercis canadensis Avondale. Jaarlijks terugsnoeien om de donkerrode . Vooral in park en de grotere tuinen.


Een judasboom kan een grote boom worden. Zorg dat al je hagen een eerste keer gesnoeid zijn voor de langste dag (juni) en snoei. Deze boom is makkelijk te snoeien. Judasbomen zijn op jonge leeftijd nog niet volledig winterhard . Eind maart worden de onderstammen in de . Dat is een prachtig gezicht, zeker ook, omdat de groene . List of judasboom snoeien book.


Download the judasboom snoeien book in PDF file format for free at imogenbenali. Snoeien : Nauwelijks, eventueel beschadigde of kruisende takken in de . Snoei -info: weinig snoei nodig - ziekte takken, dode takken verwijderen - periode.

Bloeit op kale takken, later peulen. Fraaie (meerstammige) boom voor de kleine tuin. Jonge bomen in de zomer in . Dit boompje verdraagt geen snoeien.


Je hoeft deze langzaam groeiende struik niet te snoeien. Men is er nog niet helemaal zeker van waar de naam Judasboom. Snoeien hoeft eigenlijk niet, let wel op schurende en kruisende takken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts