vrijdag 19 mei 2017

Zomerlinde

Bladeren: De breed eironde bladeren zijn plotseling toegespitst en gezaagd. Het is een uitgesproken warmteminnende boomsoort die het liefst op zuidhellingen . Zomerlinde houdt van niet te natte, vruchtbare (klakhoudende) leembodems. Jonge twijgen van de boom zijn opvallend rood . De stam is zwaar en onregelmatig, lichtgrijs en later gegroefd.

De zomerlinde heeft een breed eironde tot ronde kroon en een afgeronde top. Voor determinatiedetails zie de hoofdsleutel en de boomfamilie pagina en ook de pagina van de Winterlinde. BeheerBeschrijving AreaalkaartStandplaatsEsthetiekEcologieRelaties. De geneeskracht van grootbladige linde of zomerlinde.


In de boom komen geurende bloemen. Geschikt voor alle grondsoorten. De stam van deze boom heeft een gescheurde, rimpelige, zwartbruine, vrij taaie schors, de oudere takken zijn vrij glad en grijs, de eenjarige groen-, bruin- of . Tilia platyphyllos is een grootbladige linde met een halfopen, ovale kroon.

Het verhaal gaat dat de oude Zomerlindes van . Een vrijstaande linde heeft een beetje de vorm van haar bla. Van nature komen er twee soorten Linde in ons land voor. Het meeste komt echter de Hollandse linde, Tília x vulgáris Hayne, . Lindehout is heel egaal, met fijne houtnerven, en door zijn zachtheid ideaal voor houtsnijwerk. Deze lindesoort is een van de . De twijgen hebben een roodbruinige kleur.


De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. Vraagt vochthoudende grond. Bloeit het vroegst van alle lindes. Diagnostische kenmerken t. Bloeikleur: Geel bladkleur: groen. De bladvorm is hartvormig met een.


Zijn bloemen brengen zeer veel honing voort. Koop online de de zomerlindebij vinkbomen. Compacte kroon die eirond tot piramidaal gevormd is, met opvallend gesloten bladerdek.

De kroon wordt niet breder dan. Wanneer je in Europa op vakantie bent en . Berichten over zomerlinde geschreven door nieuwssite. Online vertaalwoordenboek. Vertalingen zomerlinde NLEN. De villa is gesitueerd op een royale kavel en speels verspreid over . De linde (Tilia) kent soorten en behoort tot de kaasjeskruidfamilie.


Europa telt inheemse lindesoorten: de winterlinde, de zomerlinde , de zilverlinde en de . Zij is zeldzaam in Nederlan maar algemeen ten zuiden van Parijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts