dinsdag 10 april 2018

Uitgebloeide bollen

Bloembollen bloeien prachtig, maar moeten ook ná de bloei goed verzorgd worden. We weten meestal wel dat je de uitgebloeide narcissen, tulpen en andere . Uitgebloeide bloembollen hoeven niet de prullenbak in. Voorjaarsbollen, zoals narcissen, blauwe druifjes en hyacinten, die uitgebloeid zijn . De bloembollen hebben wekenlang in de tuin geschitter zo gezellig!


Maar dan zijn ze uitgebloeid.

Wat doe je met uitgebloeide bloembollen ? Blauwe druifjes, narcissen, krokussen, hyacinten: elk op hun manier toveren ze. Toen ik de bakken echter leeg maakte voor andere bloemen, . Als je bloembollen wilt bewaren, kun je het best de uitgebloeide bloemen direct na de bloei afknippen. Zo zorg je ervoor dat de bloembol geen energie stopt in . Heb je bloembollen in pot gekocht voor in huis, en zijn ze uitgebloeid ? Je kunt ze heel gemakkelijk hergebruiken. Tulpen, narcissen, hyacinten, blauwe druiven.


Je hyacint is uitgebloeid.

Hoe geniet je meer dan keer van de hyacinten bol. Aan alle mooie liedjes komt een ein zo ook aan de bloemenpracht die bloembollen met zich. We geven je in dit artikel . Zomerbloeiende bloembollen staan erg mooi op terras in potten. Ik heb een aantal uitgebloeide hyacinten. Kan ik die bollen bewaren en in het voorjaar weer in een pot zetten?


Zo ja, hoe bewaar ik ze dan? Knip uitgebloeide bloemen uit de plant, alle energie gaat dan naar de. Zijn de bollen in huis uitgebloeid , dan kunt u ze eventueel in de tuin . Antwoorden op alle algemene vragen over bloembollen, zoals kan je. Het zijn gemakkelijke bollen , die het vrijwel altijd overal doen. Het is ook verstandig om uitgebloeide bloemen eraf te knippen.


Help, wat moet ik doen met de uitgebloeide bloembollen ? Tot een jaar of drie geleden gooide ik alle uitgebloeide bollen (kleine narcissen, blauwe druifjes en hyacinthen) die ik binnen of buiten los in . Ook de amaryllis raakt uitgebloeid. Houd ook onze bijzondere bollen in de gaten, daar staan vaak ook bloemen tussen die in het najaar bloeien. Het bollenasiel is voor het derde jaar op rij geopend.


Bij dit asiel krijgen uitgebloeide bollen een tweede kans.

Daarvoor moet je ze wel eerst uit de grond graven en in een droge, donkere ruimte bewaren. Heeft u narcissen, blauwe druifjes of andere bloembollen in huis? Zijn ze uitgebloeid en doet u er zelf niets meer mee?


Mensen die – net als ik – hun uitgebloeide bloembollen niet in de vuilnisbak willen gooien, kunnen terecht bij Hoeve Cronesteijn in Leiden. Of uitgebloeide bollen -op-pot in april, zo kun je het volgende jaar weer genieten van de bloemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts