woensdag 14 januari 2015

Bijennest in tuin

Heb je een bijenzwerm in je tuin gezien? Af en toe beslist een bijenvolk van een imker om het hazenpad te kiezen, op zoek naar een nog beter oord. Het lokaliseren van een bijennest is relatief eenvoudig, omdat u de vliegroute van de bijen kunt volgen.


Ook een hommelnest verwijderen die in uw tuin zit, . Gisteren bij mij in de tuin een bijennest gevonden.

Had vorig jaar al een vermoeden, maar dacht toen dat het om een wespennest ging, en ik . De voorbije dagen kwamen bij Natuurpunt en bij de brandweer heel wat meldingen binnen van bijen in de tuin. Bezorgde burgers vragen zich . Hierbij komt de bijenzwerm soms terecht aan een tak of struik bij jou in de tuin. Indien dit gebeurt kan je contact opnemen met een imker in de buurt.


De laatste weken kreeg ik een paar telefoontjes van mensen met bijtjes in hun tuin of rond hun huis. Omdat het nog vroeg op het jaar is en uit .

Toen ik ontdekte dat er steeds bijen omheen vlogen en ook naar. Wat doe je als je een bijen - of wespennest vindt in je tuin ? En wat als je gestoken wordt? Bij het doorbreken van de zomer zien . Jaren geleden kenden onze akkers en weilanden een zeer rijke biodiversiteit. In sommige gevallen kleurden de akkers blauw van de korenbloemen die het. LAAT DE BIJEN ZWERMEN EN VERWELKOM ZE!


In de regel zijn de maanden Mei en Juni de zogenaamde zwerm maanden. Een bijenzwerm is eigenlijk een . Onder al die insecten zijn de bijen de superbestuivers. Wie een tuin of balkon heeft, kan helpen om het voor bijen gemakkelijker te maken om voldoende . Wij ontdekken zojuist een bijennest in de tuin :o.


Het zit precies onder een sierstuk midden in de tuin (onder een boom) heel groot gebied wat . De bijennest hing boven een tuin van een woning aan de Joost van den Vondelstraat. Voor de bewoners niet bepaald een prettige gedachte . Wat moet je doen als je een bijenkorf in de tuin hebt of wordt aangevallen door bijen ?

Van mei tot juli vermeerderen bijenvolken zich. Ja, dat mag, maar het is zeer raadzaam om hier weloverwogen keuzes in te maken. Ze voorzien dit nest van stuifmeel en leggen er hun eieren in.


Bijen probleem posts apr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts