dinsdag 20 januari 2015

Wanneer snoeien bomen en struiken

De snoeiperiode hangt af van het soort boom. De meesten verkiezen de winter, maar let op, nooit tijdens een vorstperiode. De structuur van de struik of boom moet goed in ballans blijven.


Snoeien houdt uw planten en bomen gezond. Maar niet alles in uw tuin hoeft u te snoeien. Lees hier welke planten en bomen u wanneer en hoe snoeit.

De meeste bomen en struiken kunnen gesnoeid worden in het voor- en najaar. Weten hoe en wanneer u moet snoeien is erg belangrijk voor een mooi resultaat. Wanneer kun je het beste je tuinplanten snoeien ? Voor het snoeien van takken of het scheren van heggen. Bomen : - Knotbomen en bladverliezende bomen : wanneer.


De truc is om bomen die bloeden (berken, esdoorns, iepen) in het hart van de winter te snoeien , de bomen. Het snoeien van een boom is belangrijk. Een snoeitabel wordt ook wel een . Over het hoe en wanneer van bomen snoeien bestaat veel onduidelijkheid.

Voordeel van snoeien in de winter is dat bomen en struiken meestal geen blad . Wij raden aan om meerdere malen per jaar je planten, struiken en bomen te snoeien. Het tijdstip is weer aangebroken om de planten, struiken en bomen in je tuin te snoeien. Lees waarom en wanneer je moet snoeien.


Of gewoon de struik of boom niet te groot te laten worden. Veel struiken en bomen worden groter dan de tuin toelaat. Maar hoe kan je nu best bomen snoeien en wanneer ? Lees in deze beschrijving wanneer je je struiken en bomen het beste kan snoeien.


De lente en de zomer daarentegen zijn de periodes van groei en leven. Dat maakt dat struiken en bomen sneller herstellen na een snoeibeurt. Het in een gewenste vorm brengen van de plant, de zogenaamde vormsnoei. In dit artikel hebben we het over: de redenen om te snoeien. Wij leggen je precies uit hoe en wanneer je het best kunt snoeien.


Over snoeien bestaan veel misvattingen. De grootste misvatting is dat snoeien moet, dat snoeien goed zou zijn voor bomen en struiken. Bij het snoeien van bomen worden de dikke takken met een electrische of op . Een magnolia of beverboom is gewoon te prachtig om te snoeien en verdraagt dit slecht. Je krijgt dan onmiddellijk veel scheuten die om het . Hoe en wanneer moet je bomen , hagen, en struiken snoeien ?

Tuinarchitect Luk Dirkx geeft je snoeitips. Je verwijdert zieke en zwakke delen, creĆ«ert . Om het snoeien van bomen en struiken in goede banen te leiden vindt u een. Dit wordt gedaan wanneer de vorst sommige takken beschadigt en aldus de . Net als bij struiken kun je ook bij bomen gebruik maken van de snoeischaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts