vrijdag 23 januari 2015

Schoongrondverklaring

Verklaring dat de grond die u koopt vrij is van schadelijke stoffen. Een schoongrondverklaring is een juridisch document waaruit blijkt dat gele. De schoongrondverklaring wordt steeds uitgebreider.


Er wordt weer veel gebouwd in Nederland. De economische ontwikkeling geeft steeds . Bij onroerend goed transacties is het gebruikelijk dat verkoper en koper afspraken maken omtrent mogelijke .

De aankoop of verkoop van een woning, een bouwvergunning, het afvoeren van een hoeveelheid grond: het zijn allemaal redenen voor mensen om te denken . De bodemverontreiniging in Nederland is sterk in de belangstelling geraakt bij Lekkerkerk en de Volgermeerpolder. Onderzoeksplicht bodemverontreiniging bij het kopen van een huis of een stuk grond. Tot 50mgrond mag je zonder grondanalyse, bodemanalyse, bodemonderzoek, analyseresultaat of schoon grond verklaring afvoeren.


Heeft u een schoongrondverklaring nodig voor uw perceel of partij grond? Terra Milieu is u graag van dienst! Snel, deskundig, flexibel.


Je kunt stappen zetten om te voorkomen dat jij vervuilde grond koopt of daar een woning op laat bouwen.

Bijvoorbeeld omdat er vroeger een fabriek stond. Je bent als verkoper niet verplicht om schoongrondverklaring af te geven. Ook aan een bodemonderzoek hoef . Dit werd in het verleden ook wel een schoongrondverklaring genoemd.


U kunt bodeminformatie aanvragen als u makelaar bent, maar ook als u particulier bent. Verkennend bodemonderzoek - Bouwhelp feb. Juridisch document waaruit blijkt dat geleverde (bouw) grond niet verontreinigd is met één van de stoffen die in de zgn. Schoongrondverklaring okt.


Tijdens de aankoop van een huis, perceel of bedrijfspand wordt vaak niet gedacht aan de bodemkwaliteit. Koopt je een bouwkavel in een nieuwbouwplan van de gemeente, dan zorgt de gemeente vrijwel altijd voor een schoongrondverklaring. Deze bedrijven vragen waarschijnlijk om een schoongrondverklaring. Als u geen schoongrondverklaring kunt overleggen, wordt een tarief voor vervuilde grond . Het Besluit bodemkwaliteit stelt bewust geen maximale geldigheidstermijn aan een partijkeuring of bodemonderzoek.


Dit vergt maatwerk en moet dus per . Als koper van een huis heb je een onderzoeksplicht. Dat wil zeggen dat je vóór de aankoop van de woning moet uitzoeken wat de staat van de woning is. Wat betekent schoongrondverklaring ? Hieronder vind je een betekenis van het woord schoongrondverklaring Je kunt ook zelf een definitie van .

Heeft u grond in bezit, wilt u een perceel aankopen of heeft u bouwplannen? Dan is het belangrijk dat u de juiste informatie heeft over de kwaliteit van het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts