maandag 12 januari 2015

Duurzaam aanbesteden

In de volgende artikelen wordt aandacht besteed aan meenemen van milieuoverwegingen in het gunningsproces, ook wel duurzaam aanbesteden. In deze brochure wordt beschreven hoe goed duurzaam aanbesteden kan werken en wat het dan oplevert. In welke zin verschilt het van andere aan-. Onlangs was ik aanwezig bij een ronde tafel van de Tweede Kamer om mijn visie op duurzaam aanbesteden uit te leggen.


Als duurzaamheidscriteria niet al in dit stadium een rol spelen, zal verder in de bouwkolom geen aandacht aan duurzaamheid worden besteed.

Duurzaam aanbesteden is een farce. In van de aanbestedingen in de bouw speelt duurzaamheid helemaal niet mee. De eis van een Co2-ladder ziet . Brochure met voorbeelden van duurzame aanbestedingen die met de gewenste duurzaamheidambities zijn gerealiseerd. Het Gelders Huis in Arnhem is vorige week uitgeroepen tot BNA . NS neemt duurzame aspecten zoveel mogelijk mee bij de inkoop van producten of diensten. Dit onderzoek gaat over een methodiek om verwerking van huishoudelijk afval duurzaam en zoveel mogelijk circulair aan te besteden.


Innovatief en duurzaam aanbesteden in Vlaanderen.

Als een opdrachtgever werkzaamheden wil laten uitvoeren of goederen wil aanschaffen, dan wil men dat doen tegen zo gunstig mogelijke . De overheid wil een voortrekkersrol spelen op het gebied van verduurzamen. Artikel uit OCW Mededelingen 110. Nieuwe inzichten, verwachtingen en eisen maken dat duurzame ontwikkeling ook in de wegenbouw een belangrijk . Aandachtspunten bij duurzaam aanbesteden. Tijdschrift voor gemeenterecht. Terug Meer details Minder details.


Hoe om te gaan met duurzaam aanbesteden en de daarbij gehanteerde sociale- en milieucriteria? Tijdens verschillende fasen van de . De Randstedelijke Rekenkamer heeft onderzocht op welke wijze de provincie de afspraak om 1 duurzaam inkopen in . In Europa staat duurzaam aanbesteden sinds enkele jaren hoog op de agenda. Decentrale) overheden besteden in hun inkoop- en . Overheden hebben de mond vol over klimaat en duurzaamhei maar vertalen dat niet door naar hun . Het meewegen van duurzaamheid bij aanbestedingen stimuleert bedrijven om hun processen, producten en diensten duurzamer te maken.


We bezoeken twee locaties, wisselen ervaring uit en gaan dieper in op duurzaam aanbesteden. Neem de criteria op in het . Bedrijventerreinen in Nederland .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts