woensdag 14 januari 2015

Korenbloem zaaien

Lees hier hoe je korenbloemen kan zaaien. De korenbloem (Centaurea cyanus) is een prachtige blauwe bloem vroeger veel voor . Bekijk alle drachtplanten (worden extra veel door bijen en vlinders bezocht). Zaaien in september - oktober voor vroege bloei in het jaar erop.


Nederlandse naakorenbloem.

In de herfstmaanden kan korenbloem worden gezaaid als het nog niet vriest. Een der meest algemeene Onkruiden op de Graanakkers, hetgeen moeijelijk uit het Graan is te winnen, uit hoofde dat het zich door het zich door het Kroontje . Het is iets moois en de start van een nieuw maar kwetsbaar en onzeker begin. Verse kiemen moeten tegenwoordig tegen heel wat kunnen . Er zijn twee soorten eenjarige korenbloemen verkrijgbaar in de handel.


Dit gebeurd in het begin van april in de volle grond. Zaaien : in maart-april onder glas of in een zaaibakje binnenshuis.

Dun zaaien en de zaden lichtjes aandrukken en afdekken met een laagje fijne aarde van . Redelijk winterhar en daardoor kun je haar al wat vroeger buiten zaaien , april is . Is slecht verplantbaar dus op goede afstand zaaien of uitdunnen. Korenbloem is een oud akkerkruid met blauwe bloemen. Een mooie bonte mix van dubbelbloemige korenbloemen. Aan te raden is, om direct ter plaatse te zaaien in de vollegrond en later uitdunnen.


Zaaigoed tuinzaden bloemzaden korenbloemenzaden Centaurea cyanus Double Blue. De Blue Ball korenbloem zijn rijkbloeiend en zeer eenvoudig te kweken, ca. Prachtige bloemen waar de bijen blij mee zijn! Wij hebben blauwe korenbloem zaden en biologische korenbloem zaden in het assortiment. In Frankrijk ziet men de korenbloem als symbool van de oorlogsslachtoffers.


Bij voorkeur zaaien in de. Het zaaigoed bevat ook een mengsel van o. Winterrogge hoort in het Reestdal thuis. Vroeger werd het door de .

Deze dubbelbloemige variëteit lijkt op de wilde korenbloem , maar met vollere. Zaaien : voorzaaien binnen in potten vanaf maart, buiten op de plaats van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts