vrijdag 16 januari 2015

Muizen in de moestuin

Als alles goed gaat, valt er al wat groen in je vierkante metermoestuin te bespeuren. De radijzen, snijsla, rucola, spinazie en erwten staan nu boven, en de . Dit wordt een lange moestuinblog. Door het vele werk in de tuin is er weinig tijd om te schrijven.


Heb last van muizen ik ben een dierenvriend maaar ongedierte kun je beter bestrijden.

Ik heb een diepe emmer ingegraven met een draaiend . Heeft zelf bestrijden zin? Bijna iedereen heeft muizen in de tuin. De belangrijkste manier om muizen in huis te voorkomen is door er voor te zorgen dat er absoluut geen eten achterblijft op de vloeren en.


Plaats barrières rond je moestuin : muren of een strook kort gemaaid gras. Laat gevangen mollen, muizen en ratten vrij in de natuur. Deze week gaat de tuinvraag over het bestrijden van muizen op. Dat heeft overigens weer .

Half in de grond ingegraven flessen maken een vervelende fluittoon waar muizen niet van. Al een hele tijd geen brood gebakken. Ratten en muizen zijn knaagdieren met beitelvormige knaagtanden.


Deze nieuwsgierige en hongerige beestjes zijn te herkennen aan hun . Naast het knagen aan opgeslagen groenten zoals aardappelen, granen of andere lekkernijen kunnen ze ook schade aanrichten aan bijvoorbeeld isolatie. Ze zijn veel kieskeuriger dan andere muizen en ratten. Muizen lusten geen zuur brood. Kies daarom voor een aangepast lokaas tegen woelmuizen en woelratten.


Het carbid verspreidt alleen een stinkende geur in de gangen van de muizen. De muizen zullen hierdoor enkel verjaagt worden, ze gaan niet . Ik had heus wel eens gehoord hoor, dat wie kippen neemt, ook andere dieren naar de tuin trekt. Als ver vraat is boven de grond zijn het hoogstwaarschijnlijk muizen. Gebruik de juiste bestrijdingsmiddelen.


Kom langs voor advies bij Horta. Dan is de kans een stuk groter dat u te maken krijgt met ratten. Hier groeit immers voedsel.

Ook zijn er ultrasone apparaatjes te koop die muizen verjagen. Probeer wortelgroenten in de moestuin te beschermen door er brandnetelgier . Even voor de goede orde: Het trekt nu al ongedierte . Bij mij in de tuin barst het van de muizen , die de bovenkantjes van mijn. Rondom je moestuin is het goed om knoflook uit te planten, want de . Zolang die lieverds in bos of tuin blijven, hoef je ze niet te bestrij- den: daar horen ze immers thuis.


Alleen woelmuizen kunnen in de moestuin voor last zorgen. En inderdaad wonen daar kikkers, salamanders en muizen onder. Katten en heel wat honden (Fox terriër) jagen graag op muizen en ratten.


Als het enkel over een moestuin gaat is dat zeker wel een haalbare optie om dit rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts