vrijdag 30 januari 2015

Luizen bestrijden op planten

We hebben de planten weer vrolijk voor het raam staan en de tuin bloeit weer op. De zomer komt eraan en de natuur ontluikt. Als u er niet tegen optreedt kunnen uw planten er flinke schade van ondervinden.


Na een tijdje keek ik even en daar lag een heel groene strook luizen onder mijn struik. Luizen bestrijden op de planten , zowel binnen als buiten. De luis zuigt de sappen uit de plant en richt zodoende schade aan.

De luis reproduceert zich snel en is hierdoor snel een hardnekkige plaag. Hierna vindt je een paar praktische tips om bladluis te voorkomen en bestrijden , naargelang de plant zich in pot of in volle grond bevindt. Bladluis bestrijden kan gemakkelijk op een natuurlijke manier.


Je kunt de planten afspuiten met een waterstraal, de luizen met je handen van . Er zijn een aantal mogelijkheden om dit ongedierte te bestrijden. Planten en struiken die onder de bladluizen zitten kunnen belemmerd . Bovendien vervuilen bladluizen de planten waarop ze leven met hun afscheidingsstoffen. Ongedierte, ziekte en plagen in je tuin zijn behoorlijk.


Bladluizen bestrijden met water of met plantenaftreksels.

Je krijgt er onherroepelijk mee te maken deze zomer. Is je kamerplant nog te redden, en zo ja, hoe? Hangt er geheel vanaf waar u ze wilt bestrijden.


Zijn het kamerplanten dan kunt u gebruik maken van brandnetels. Om stank te voorkomen kunt u deze het beste . Spring naar Bestrijding. Sommige planten kunnen beschermd worden door . Als er veel luizen aanwezig zijn dan kunt u deze diertjes bestrijden. In de winter vinden we eitjes van bladluizen in plantenknoppen , in spleten van boomschors of. Vergeet bij de bestrijding echter niet dat er wetgeving.


Je voorkomt luizen , spint en andere plaaginsecten door kamerplanten de. Om de plaag goed te kunnen bestrijden , moet je eerst weten om welk insect het gaat. Enkele warme lente- of zomerdagen zijn voldoende om een massale aanwezigheid van bladluizen te veroorzaken, die de plantensappen zuigen uit de jonge . Het weghalen van een paar takjes of een enkele plant is soms al genoeg om van de bladluizen. De meest effectieve bestrijding van bladluizen is met chemische sprays. De bladluis zit eigenlijk altijd in groene planten tussen het blad en de stengel in, . Zwarte luizen zijn lastig op tuinbonen en kersen, je kunt er makkelijk iets aan doen.


Als de bladeren in de top van de plant gaan inrollen en de stengel toppen.

Daarom is het aan te raden om de zwarte luis te bestrijden. Woonplant van de maand september. Een exotische kamerplant : de Vlinderorchidee. Een woonplant met een exotisch tintje.


Plant deze dus tussen en rond uw bladluizen -gevoelige planten en de . Ook mieren verhuizen bladluizen naar andere planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts