vrijdag 23 januari 2015

Gras inkuilen

Het drogen van het gras op het land (ca. - dagen) veroorzaakt echter een groot verlies aan voedingsstoffen. Bij het inkuilen wordt het gras minder lang op . Het gras wordt gehakseld en ingekuild. Het verdelen en aanrijden van het gras op de kuilbult is.


Voor het inkuilen zijn zuurstofarme omstandigheden belangrijk.

Goed inkuilen van gras -klaver is belangrijk voor een goede kwaliteit ruwvoer. Zeven tips bij het inkuilen van gras -klaver. Ieder veehouder streeft naar het aanleggen van een smakelijke kuil zonder broei en schimmels met een hoge voederwaarde.


Kijk naar de video voor . Een korte veldperiode van het gemaaide gras moet altijd het uitgangspunt zijn. Inkuilen van (te) nat gras. Het zorgt voor minder product- en . Vervolgens is het aan u de keuze of u voor het bij elkaar rijden van het gras gebruik wil maken van opraapsnijwagens of de hakselaar.

Het inkuilen van najaarsgras vraagt extra aandacht. Na een tip namen we een kijkje bij het gras inkuilen bij melkveebedrijf Schoemaker wat volledig in eigen beheer wordt uitgevoerd. Op september is door loonwerker F. Smit uit Slootdorp ha gras gemaaid.


Gras en mais zijn belangrijke componenten in het rundveerantsoen. Het goed inkuilen van gras is van grote invloed op de kwaliteit van het . Daarnaast hakselen wij met nog . Gras inkuilen zonder te schudden (fotoserie). Afgelopen dagen is bij veel veehouders de eerste snee in de kuil . TMR Broeiremmer (Organofresh). Agrarische Schouw Joure Agrarische Schouw Joure.


U vindt hier een groot assortiment artikelen voor als u professioneel of voor . Wanneer gras in de aar schiet, is de productie er wel uit en het materiaal wordt alleen maar. Aandachtspunten en tips voor inkuilen 2e snede. Wij bezitten Veenhuis combi wagen die voorzien is van een Pioneer systeem waarmee wij tijdens het inkuilen een toevoegingsmiddel kunnen . Eerste snede gras inkuilen bij Feitsma in Oldehove.

Prachtige beelden van eerste snede grasinkuilen van mest rijden tot maaien en harken . Het was afgelopen woensdag druk toen in Woudenberg, in de Gelderse Vallei, een voercentrum in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts