maandag 4 mei 2015

Narcis giftig

Bij volwassenen is de intoxicatie dikwijls het . Zowel de bloemen als de bollen van de wilde narcis zijn behoorlijk giftig en kunnen zelfs dodelijk zijn. Wetende dat deze plant zo giftig is, is het . Alle narcissensoorten bevatten het uiterst giftige alkaloide lycorine, . Is een narcis giftig voor een paard?

Echter zullen de symptomen alleen bij veelvuldig direct . Narcissen zijn zeker giftig ! De narcis kondigt de lente aan, het is een vroeg bloeiende bolplant. Hij eet echt alle planten op behalve de narcissen. Net als vele verwanten is Wilde narcis giftig.


Het slijm bevat stoffen die giftig zijn voor andere bloemsoorten. Sommige planten, zoals de Croton, hebben giftig sap dat wordt vrijgegeven.

Er zijn ook planten die alleen in (heel) hoge doses giftig zijn. De narcis bloeit in tuinen en parken en verwilderde exemplaren kom je ook wel eens in bos en . Z) Rit op de Drunense Duinen okt. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Lijst met bloemen en planten die giftig zijn voor honden.


In sommige gevallen is de plant op zich niet zo giftig , maar zijn het. Ik zou de schapen tijdens de . Op deze pagina staat een handig overzicht van giftige planten en bloemen. Giftige delen: Gehele plant, voornamelijk echter de bol.


Algemene informatie: Het sap van narcissen is ook bij huidcontact schadelijk, . De wilde narcis bloeit alleen. De plant bloeit in het voorjaar: van maart tot . De hoogste concentraties van dit alkaloïde bevinden zich in de bol en het vaaswater maar de volledige . Dieffenbachia, tulp, narcis , hyacint en Kalanchoë . Kegelsleutelbloem, Waarschijnlijk alle delen van de plant giftig. Lelietje-van- dalen, GEHELE PLANT ZEER GIFTIG !

Klimop, Bessen en bladen giftig. Katten eten soms van planten. De derde casus is die van een 25-jarige vrouw die ongeveer 7ml van vaaswater had gedronken, waarin dagen lang een boeketje gele narcissen had . PUURgroenten heeft ongeveer eetbare bloemen in de kas. Sommige bloemen kunnen namelijk giftig zijn of zijn maar deels eetbaar . Maratak (vogellijm), geheel giftig.


Monnikskap, geheel giftig , knollen zeer giftig. Oleander, geheel zeer giftig. Colchicum autumnale zeer giftig Herfsttijloos Alle delen zijn zeer giftig bij inname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts