woensdag 12 augustus 2015

Luizen planten

Nu het wat warmer wordt krijgt u er ongetwijfeld een keer mee te maken, een luizenplaag in uw planten. Bladluis is een insect die behoort tot de familie Aphidoidea, dit zijn kleine plantenetende insecten. Bladluizen kunnen zowel op kamerplanten alswel op.


De luis zuigt de sappen uit de plant en richt zodoende schade . Gooi gewoon je koffiedik onder de struik of je plant en weg zijn je luizen.

Vul een planten spuit en ga hiermee de planten die luis bevatten te lijf. Een plant kan in dag vol zitten met luis, maar waar komen die zo snel vandaan ? Bovendien vervuilen bladluizen de planten waarop ze leven met hun afscheidingsstoffen. Dat is een kleverig suikerhoudend product ook honingdauw genoemd . Spoel je planten overvloedig af met een plantenspuit of met de tuinslang.


Luizen houden niet van koude en zoeken bij herhaalde toepassing een andere plek . Ongedierte, ziekte en plagen in je tuin zijn behoorlijk. Hierdoor is vaak sprake van .

Gezonde kamerplanten hebben niet snel last van plagen. Je voorkomt luizen , spint en andere plaaginsecten door planten de juiste plek te geven en ze goed te. Bereiding: vul een verstuiver met water doe er een scheut afwasmiddel bij goed schudden Gebruik: Verstuif direct op de bladluizen en behandel de hele plant , . Is je kamerplant nog te redden, en zo ja, hoe? Planteziekten zullen er altijd blijven, maar dat wil niet zeggen dat we al deze aantastingen maar lijdzaam over ons en de planten moeten laten . Zwarte luizen zijn lastig op tuinbonen en kersen, je kunt er makkelijk iets aan.


De volgende planten zijn gevoelig voor zwarte luis: tuinboon, . Als alternatief zijn er de bekende huis, tuin en keukenmiddeltjes om bladluizen te bestrijden. Er is altijd wel een oplossing om uw planten te . Eén van de bekendste plaaggeesten in de tuin zijn bladluizen. Reken af met deze vervelende beestjes en eis je planten en groen weer op. Vooral in de zomer kunt u groene of zwarte luizen zien op de tuinplanten, met name op de zachte toppen. De groei van de plant wordt gerem . Ze kunnen bovendien virussen en andere ziekten . Er zijn honderden soorten bladluizen , die allen specifieke waardplanten hebben.


Als je de luizen doodspuit, vergiftig je ook meteen hun natuurlijke vijand: het . De bladluis is een redelijk veel voorkomende ziekte bij planten.

Planten met een kaliumtekort trekken luizen aan, net als planten met watertekort. Het opgezogen sap bevat zowel . Voorkom bladluis door de kweek van sterke planten en een perfecte verzorging. Bestrijd ze met een resem aan eenvoudige tips.


In dat sap zit meer suiker dan. Bij het aanprikken van planten kunnen met virusziekte besmette luizen het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts