vrijdag 7 augustus 2015

Waar leven kikkers

De enige plaats waar ze niet kunnen leven is de zee. Lijst van kikkers in België en. Hij begint het leven als een eitje in het water.


Na een week komen de eitjes uit en . Padden hebben geen slijmlaag maar een droge huid vol wratten en leven vooral.

De larven leven vooral van algen, die langs de kant van de vijverrand hangen. Whiskas (katte eten) dan groeien ze nog sterker en vollediger uit raar maar waar. Waar leeft de bruine kikker ? Er is een groot verschil tussen de larven ( kikkervisjes of dikkopjes: met kieuwen en een staart) die in het water leven en het volwassen dier . Als je kikkers wilt tegenkomen kun je het beste naar plaatsen gaan waar water in de buurt is.


Sommige kikkers leven voornamelijk in het water terwijl andere er . Groene kikkers leven in groepen en zijn overdag actief.

Ze leven graag in vijvers en meertjes, en komen ook regelmatig in tuinen. Dit is leuk en handig, ze eten . Kikkers en padden komen veel voor. Over kikkers en andere amfibieën in de tuin. Er zijn gebieden waar meerdere soorten kikkers en padden leven omdat er bossen, open vlaktes en water is. Voor iedere soort is er wel iets te vinden.


Ik zag een vrouwtjes kikker met een grote sprong bij de kat vandaan springen. Zij was op weg naar de vijver waar het mannetje zat te kwaken en moest langs . Dan kruipen groene kikkers in de modder voor hun winterslaap. Vervolgens komt de kikker langzaam tot leven.


De winterslaap van de kikker. Lees hier hoe u kikkers en salamanders in uw vijver krijgt én houdt. Sommige kamsalamanders leven namelijk hun hele leven in het water. Ja dat kan, maar doen moet je de omgeving(in een aquarium) zo maken waar de kikker kan leven.


Zoals kleine planten, water etc. Een hoop bladeren of losse .

Om haar te helpen transformeren naar hoe zij in haar volle kracht kan zijn: een paradijs. Als de kikker op jouw pad komt, betekent dat voor jou . Zijn huid is koel, gla zacht en vochtig. Als ze op het land leven zie je dat de kieuwen naar binnen zijn gegroeid en ze via . Hoe ziet een kikker eruit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts