donderdag 19 maart 2015

Blauwe bes snoeien

Oudere planten van blauwe bessen kunnen gesnoeid worden in februari-maart. Door te snoeien blijven de blauwbessen groeikrachtig, gezond en geven . Je wilt blauwe bessen snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! Blauwe bessen : wie houdt niet van deze vitaminebommetjes?

Lees alles over de verzorging en het snoeien van de blauwe bes , ofwel de . De blauwbes draagt vruchten op het éénjarig . Vandaag heb ik de blauwbessen gesnoei en daarom volgt hier plichtsbewust een verslag van onze reporter ter plaatse. In principe heeft de blauwe bes niet veel snoeien nodig, zeker de jongere planten . Een blauwe bes heeft heel weinig onderhoud nodig. Met een eenvoudige snoeibeurt houdt je jouw struiken in een goede conditie voor een lekkere oogst. Snoeien : Snoei is eigenlijk niet nodig, maar kan in het voorjaar.


Snoeien is essentieel voor de groei van een bosbessenplant.

Rode bessen Snoeien en onderhouden. Vaste planten snoeien : hoe snoei. Welkom op de Blauwe Bessen Plantage in Gruitrode. Winston Post is bij Blauwebessenlan waar blauwe bessen gekweekt worden. Bessen moet je wel regelmatig snoeien om een goede opbrengst te garanderen én om.


Ook blauwe bessen vragen een aparte behandeling. Aalbessen of Ribes rubrum ook rode bes , trosbes of jenevers genoemd zijn lekkere rode bessen voor in elk fruittuin. Vele vragen kwamen binnen over de verzorging van de blauwe bes.


De beste periode om de plant te snoeien is direct na de winter. Lees hier hoe hoe je de blauwe bes het beste kan verzorgen en waarom je deze. In augustus en september kunt u snoeien (vroege rassen) en de wat latere rassen in februari.


Bij zwarte bessen snoei je de takken die vrucht gedragen hebben diep weg. In de tuin wordt meestal de blauwe bes Vaccinium corymbosum aangeplant. Probeer elk jaar de takken die ouder zijn dan jaar weg te snoeien.


De snoei van bramen is vrij eenvoudig. Amerikaanse blauwbes (Vaccinium corymbosum) is niet zomaar een bosbes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts