dinsdag 31 maart 2015

Inheemse planten

Een ecologische aanpak van tuinen en openbaar groen, waarbij mens én natuur centraal staan, is onze basisfilosofie. Tuinieren wordt zoveel aangenamer . Maar is het nu wel nodig om in een natuurrijke tuin uit te gaan van alleen inheemse planten ? Sommige mensen vinden van wel. Zij proberen in hun tuin . De planten die in de tuin groeien, bepalen voor een groot stuk de biodiversiteit die er te vinden is.

Insecten als vlinders, kevers en bijen hebben één of meerdere. Inheemse bomen en struiken zijn houtige plantensoorten die inheems of. Omdat het belang van de inheemse planten steeds meer wordt erken zijn er nu. Inheemse of indigene planten zijn de idiochorofyten met de archeofyten samen.


Idiochorofyten, autochtone planten of oorspronkelijk inheemse planten zijn . De terugkeer van inheemse beplanting in onze tuinontwerpen is een onderwerp dat her en der de kop op steekt en vandaag de dag perfect samengaat met de . Invloed van klimaatsverandering. Kiezen voor inheems of uitheems. Duurzaam landschapsbeheer.

Evolutie en verspreiding van planten. Laat de natuur een beetje zijn gang gaan en laat eens wat wilde en inheemse planten toe in je tuin. Welke planten moet je inzaaien als je wilde bijen wilt bevorderen?


Bolderik zijn zeer geschikt voor het inzaaien van effectieve inheemse bloemenmengsels. Planten kweken lijkt vaak makkelijker dan het is. Ik neem je graag mee in een korte beschouwing over vlinders en wilde bijen en de voordelen van inheemse planten versus uitheemse. In deze lijst staan lang bloeiende inheemse vaste planten om bijen en vlinders aan te trekken.


Deze planten vrolijken elke tuin op dankzij hun . Een wilde plant is niet veredel maar kan overal vandaan komen. Wat is het verschil tussen een wilde plant en een inheemse plant ? Meer inheemse wilde planten in uw tuin of park? U kunt de wilde planten bestellen via onze webshop.


De stinzenbollen zijn er weer, . Cruydt-Hoeck biedt een groot sortiment inheemse wildeplantenzaden, waaronder:.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts