dinsdag 17 maart 2015

Hoe planten muggen zich voort

Mannelijke steekmuggen zuigen alleen plantensappen zoals nectar. We hoeven niemand te vertellen dat muggen vervelende beesten zijn. Waar en hoe lang leven ze, hoe planten ze zich voort , hoe voorkom je . Muggen kunnen slapeloze nachten door hun gezoem veroorzaken of.


Vrijwel alle muggen leven van plantensappen die ze met hun steeksnuit uit de planten opzuigen. Van sommige soorten zuigen de vrouwtjes bloed zodat de eitjes zich in hun lichaam kunnen ontwikkelen.

Hoeveel eitjes legt een vrouwtjes mug ? Van planten , bomen en bloemen snapt men dat. De steekmuggenlarve maakt zich ook nuttig door eencellige algen en. Hoe houd je muggen op afstand? Muggen verspreiden daarnaast bacteriƫn met hun bezoekjes.


Steekmuggen planten zich , afhankelijk van de soort, voort in stilstaand of bewegend water. In tegenstelling tot wat soms wordt gezegd voeden muggen zich niet met bloed. Een vrouwtjesmug legt ongeveer 2eitjes.

Deze eitjes worden eerst een larve, daarna wordt het een. Vogelbadjes, regentonnen, plassen, kinderbadjes en vijvers zijn allemaal ideale plekken voor muggen om zich voort te planten. En hoe meer muggen om het . In dat laatste geval zijn ze er alleen om zich voort te planten.


Hoewel de meeste muggen slechts voor een jeukend bultje zorgen,. Waarschijnlijk komt de mug af op zweet of andere lichaamsgeurtjes, maar hoe dat juist zit, weet. Het uitsterven van de kakkerlak zal door weinigen worden betreurd en datzelfde geldt in nog heviger mate voor de mug.


Lees snel door om te leren hoe je van muggen af komt en hoe je voorkomt. Muggen planten zich voort in slecht onderhouden waterpartijen en zwembaden. Habitat: plant zich voort in containers, vooral in door de mens gemaakte containers met . Lees alle tips om overlast van muggen en muggenbeten te voorkomen. Ook binnenshuis planten muggen zich voort in stilstaand water.


Muggen houden van stilstaand water omdat ze zich erin voortplanten. Hoe ontstaat overlast van muggen ? In deze tijd van het jaar worden de insecten zeer actief en planten zij zich ook voort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts