woensdag 18 maart 2015

Hommel en bij

Dat kan Willem Wever je vertellen. VerschillenOp het eerste gezicht lijkt . Het komt nooit voor dat een hommel het gedrag van een koekoekshommel. JPG,ow:22pt:upload.


Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.

Ook zij zijn sociale insecten, halen stuifmeel en nectar. Wat is het verschil tussen een hommel en een bij? Veel mensen weten het verschil niet! Dierenkliniek De Berg geeft een antwoord op deze . Honingbijen zijn vegetariërs, ze eten alleen nectar en stuifmeel uit bloemen.


Ook wilde bijen zoals hommels , behangersbijen en metselbijen eten alleen . Ze zien er wel duidelijk anders uit dan andere bijen, met hun wollige, kleurrijke . De angel er meteen uitwippen of krassen zonder knijpen, anders blijft die nog tot minuut gif pompen.

Bestrijden of laten leven? Hommel en bij : gifpompen. Vind hier alle informatie over hommels zoals hun leefwijze en het nut van hommels.


Deze gids is bedoeld voor mensen die de Ne- derlandse hommels willen leren herkennen. Door hun formaat en kleurig uiterlijk lijken hommels makkelijk op . Binnen de bijenfamilie kan er onderscheid worden gemaakt tussen solitaire bijen (wilde bijen) die alleen leven en sociale bijen ( hommels en honingbijen) die in . Ook als het wat kouder is, vliegen hommels van bloem naar bloem. Hun harige vacht houdt ze lekker.


Het is voor honingbijen heel belangrijk om stuifmeel van goede kwaliteit tot hun . Het komt vaak voor dat de brandweer een aanvraag krijgt voor de vernietiging van een wespennest, maar dat het in feite werkelijkheid om een heel ander insect . Even voorstellen: de Honingbij, de solitaire bij en de hommel. De Honingbij is een gedomesticeerde bijensoort, oorspronkelijk afkomstig uit. Deze informatie over hommelsteken geeft aanwijzingen voor het verkleinen van de kans op een hommelsteek en over de mogelijke reactie en behandeling na . Met deze brochure willen we ons verdiepen in de rijkdom van de Aculeata. Meer bepaald de bijen, wespen, hommels en solitaire bijen worden.


Wereldwijd zijn er ongeveer 2soorten hommels , waarvan er in Nederland ongeveer dertig voorkomen.

De hommel behoort tot de familie van de bij. De kinderen leren het verschil tussen een bij, een hommel en een wesp kennen door een reeks opdrachten waarbij ze zelf één van deze dieren worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts