donderdag 23 november 2017

Aucuba snoeien

Aucuba japonica is een sterke, groenblijvende struik die zeer goed is. Rozannie is een lage vorm. Aucuba of broodboosierheester als wintergroene haag of solitair - snoeien , vermeerderen, planten, soorten, ziektes. Snoeien is in principe niet nodig, maar mag, indien . Om een mooie vorm te krijgen kunt u de Broodboom in maart zonodig licht snoeien.


De Aucuba laat zich goed snoeien.

Snoei bij voorkeur met een snoeischaar. Als de Aucuba te groot wordt, de dikke takken eruit snoeien. Alleen in het voorjaar, wanneer de Aucuba weer tot bloei komt, licht . Frequentie van snoeien Weinig of geen snoei nodig , enkel dode of zieke . Een heggenschaar of haagschaar is een stuk tuingereedschap dat gebruikt kan worden om een heg te snoeien.


Door een heg regelmatig te snoeien kan deze . U kunt deze sierheester snoeien om hem mooi in vorm te houden maar dit is niet . Je kan hem makkelijk in vorm snoeien.

Drastische snoei vormt geen enkel probleem, al kunnen bloemen en bessen dan wel . Toelichting snoeien : flink insnoeien als de struik te groot wordt, of kaal aan de voet. Broodboom ook als haagplant gebruikt, maar snoeien is hierbij dan wel. Behoeft geen snoei en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Soorten die zich laten snoeien zijn o. Vaak kost u dit een jaartje bloei.


Tuinforum onderwerp: wanneer kan je een aucuba snoeien. Bekijk alle reacties via groeninfo. In mijn tuin staan een Corylopsis en Aucuba. Mooie planten, niks mis mee.


Ze worden alleen een beetje te groot. Ik snoei bij tijd en wijle, maar . De bloem van de Aucuba is paars en de vruchtkleur, de bessen, is rood. Bloeitijd: De plant bloeit in april . Genus: Aucuba Plantgroepen: Heester Bladeren:. Door het nieuwe hout van vorig jaar weg te snoeien , behoudt de.


Het Latijnse woord voor de Japanse bonte broodboom is: aucuba japonica.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts