woensdag 22 november 2017

Weigelia snoeien

Weigelia laat zich heel goed snoeien en zal indien goed gesnoeid rijker gaan bloeien. Direct nadat de Weigelia is uitgebloeid (juni) is het tijd de snoeischaar ter . Verjongingssnoei past u toe, door enkele drie jaar oude takken bij de grond af te snoeien. Niet te veel want Weigelia bloeit op de takken van het voorgaande . Op onze nieuwe website vind je informatie over: hoe en wanneer weigelia snoeien , per soort, zomersnoei en onderhoudssnoei.


Weigela bloeit op hout van het voorgaande jaar.

Ze reageren goed op snoeien. De weigelia kan goed worden gesnoeid. Zorg dat al je hagen een eerste keer gesnoeid zijn voor de langste dag (juni) en snoei. Er zijn een aantal scheuten die mooi omhoog . Je kunt gerust flink snoeien bij . Is het nodig om de Weigelia te snoeien ? De bloemen voor het jaar erop worden in de zomer gevormd.


Anders heb je minder tot geen bloemen.

Snoei daarom direct na de bloei. Hoe kan ik de Weigelia het beste snoeien ? Dit is van belang, omdat de bloei van . Het snoeien van de weigelia gebeurt kort na de bloei. Normaal gesproken kun je de meeste bomen in de winter zonder problemen snoeien.


Bij sommige bomen is echter is extra voorzichtigheid geboden. Juli is de beste periode om de Weigelia te snoeien. Weigelia mogen nu worden teruggesnoeid voor de bloei voor volgend jaar.


Om geen bloemen te verliezen, moet direct na de. Door de plant licht te snoeien in de zomer zorgt u voor een compact uiterlijk. Verouderde planten kunt u . Bij soorten met bont bla bronzen, paars of bont, kan een jaarlijkse . Weigelia op stam snoeit u vroeg in het voorjaar. Hoi ik ben voor seizoen bezig met deze boom in opdracht van een lid van onze vereniging.


Eerste seizoen was de boom nogal een struik ik heb toen enkel . Weigelia snoeien , informatie over hoe en wanneer je een weigelia moet snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts