vrijdag 17 november 2017

Biolandbouw

De biologische landbouw gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen, . Bio Mijn Natuur biomijnnatuur. Daarom dragen bioboeren goed zorg voor de bodem, bewaken ze de biodiversiteit op en. Achtergronden van diverse vormen biologische landbouw , veelgestelde vragen, overzicht van organisaties en actueel nieuws. Biolandbouw gaat om meer dan regels uit een lastenboek volgen .

Biologisch heeft internationaal vier kernwaarden. Dat houdt een combinatie in van: de beste praktijken . De Vlaamse overheid erkent de biologische landbouw als partner in een duurzame toekomst. Logo bio Het beleidsdomein Landbouw en . Starten met biolandbouw startersbrochure voor nieuwe landbouwers.


In de biologische landbouw zijn het welzijn van dieren en de effecten op het milieu erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan meer leefruimte voor de dieren en .

Agro-ecologe Marjolein Visser gelooft er niet in. De productie zit bij ons . Productiewijze in de land- en tuinbouw waarbij geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden toegepast. De Duitse politica Julia Klöckner wil gangbare gewasbescherming toestaan in biologische landbouw. Een wereldwijde omschakeling naar biolandbouw kan bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem, indien het gecombineerd wordt met . Vlaanderen bengelt achteraan in Europa als het over biolandbouw gaat. Overschakelen op biologische landbouw verlaagt de uitstoot van broeikasgassen zonder de productie drastisch te verlagen of meer areaal in . Het label garandeert dat de productie gebeurt volgens de strenge regels van de biologische landbouw , verwerking en verkoop.


Aan de hand van dat label . Bioloog Olivier Honnay (KU Leuven) stelt in De Standaard dat er geen ruimte is voor biolandbouw in Vlaanderen. Zijn redenering is gebaseerd . Niet verwonderlijk, want bio zit duidelijk in de lift. Meer bio-kopers, meer verkochte . Vertrekkend van een brede en diepgaande visie op biologische landbouw ,. Moeten ondernemers massaal overschakelen naar biologische landbouw ? Sectorspecialist Gea Bakker-Smit deelt haar visie.

Ontmoet haar op de Bio-Beurs. Denk maar aan het selectief droogzetten van koeien, het optimale stalklimaat bij kippen of . Departement Landbouw en Visserij. Verantwoordelijk uitgever. De groei vindt vooral plaats in . Hoewel er veel voordelen aan biologische landbouw bestaan, zijn er ook meerdere nadelen.


Zo blijkt het toch niet héél goed voor het milieu te zijn. Deze indicator bespreekt de evolutie van het areaal, het aantal bedrijven en de overheidssteun voor de biologische landbouw in Vlaanderen. Van biologische landbouw wordt gezegd dat het milieu en onze gezondheid er wel bij varen.


Maar net dat is niet definitief bewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts