vrijdag 17 november 2017

Bruinkool

Een bruinkoolmijn of bruinkoolgroeve is een dagbouw-mijn waarin bruinkool gewonnen wordt. Bruinkoolmijnen zijn vooral bekend uit Duitslan Polen en . In het verleden produceerden we ze als . Veen, bruinkool en steenkool zijn vaste, organische stoffen die in de Nederlandse ondergrond voorkomen. Veen is natte, zuurstofarme en sponsachtige gron opgebouwd uit gehumificeerd plantaardig materiaal. Onder invloed van hoge druk, temperatuur werd het sediment door diagenese .

Brandstof ontstaan door de inkoling van veen. Door samenpersing is het veen omgezet in bruinkool. Bestaat voor uit koolstof. Ondanks de Energiewende blijft Duitsland bruinkool afgraven: procent van de stroom in het.


Iets minder gekend is bruinkool , een tussenfase tussen turf en steenkool, dat in Duitsland massaal ontgonnen wordt in Noordrijn-Westfalen. Immerath is het zoveelste dorp dat moet wijken voor het bruine gou de Duitse bruinkool. Door de energiewende kan Duitsland niet zonder . Vanaf deze plaats is er schitterend uitzicht over de dagbouw van Garzweiler.

Garzweiler is een Duitse bruinkoolgroeve waar bruinkool in dagbouw wordt . Concessiegebieden voor bruinkool , miljoen ton per jaar die de eigenaar van Essent-RWE-uitsluitend wint voor de opwekking van . Inkolen Als plantaardige resten na het afsterven van de plant, struik of boom snel bedekt. In de groeve wordt jaarlijks circa miljoen ton bruinkool gewonnen. Merkwaardig is dat bruinkool het eerst als verfstof werd gebruikt. Met de toepassing als brandstof wilde het in . Het winnen van bruinkool is goedkoop én de voorraad is enorm, maar het ligt ook zeer gevoelig: niet alleen omdat hele verledens worden gewist, maar ook . Na kernenergie is het de beurt aan bruinkool : de Duitse politiek wil het liefst van deze meest vervuilende fossiele brandstof af. Maar wat een techniek komt er bij kijken.


En over die techniek en de . Duitsland kan ondanks hoge duurzame ambities niet zonder bruinkool. Een unheimisch gevoel overvalt de bezoeker, rondgereden in een truck . Doch behalve steenkool bevatte de Zuid-Limburgse bodem nog een andere soort fossiele brandstof: BRUINKOOL. Soort kool met een verbrandingswaarde kleiner dan megajoule per kilogram van het asvrije en natte product en een gehalte aan vluchtige stoffen van meer . Traductions en contexte de bruinkool - en néerlandais-français avec Reverso Context : bruinkool. Tłumaczenie bruinkool w słowniku niderlandzko-polski w Glosbe - wielojęzycznym darmowym słowniku online.


Veel vertaalde voorbeeldzinnen bevatten bruinkool – Nederlands-Deens woordenboek en zoekmachine voor miljoenen Nederlandse vertalingen. Je hebt gezocht op het woord: bruinkool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts