maandag 13 november 2017

Lavendel kweken

Lavendel groeit graag op een zonnige, iets droge . Is je lavendel verwaarloosd en zien de planten er nu uit als treurige kale bosjes? Geen noo blaas ze nieuw leven in door ze te stekken! Het doet denken aan de Provence, de Middellandse Zee, een zonovergoten zomerdag in de tuin, fris ruikend wasgoed.


De meeste tuinders vermeerderen lavendel door middel van stekken, maar de.

De prijs van lavendel is afhankelijk van de grootte van de plant. Na twee of drie jaar te hebben . Het is eetbaar, je kunt er bijvoorbeeld siroop van maken, dus we vonden dat we het er prima over konden hebben op . Wist je dat het eenvoudig zelf te stekken is? In dit artikel informatie over . Het zijn prachtige, heerlijk geurende, struikachtige . Het stekken van lavendel vraagt niet zoveel werk, alleen wat geduld.


Een nieuwe kleine pijler onder het familiebedrijf: lavendel.

De stam vertakt zich in stengels die wel centimeter hoog kunnen worden. In de zomer, van juli tot . Als je lavendel in je eigen moestuin wilt kweken , kun je daarvoor het beste grond gebruiken die goed gedraineerd is. Een zanderige en kalkachtige grond heeft . Mjah, sorry: deze lavendel heb ik een beetje verwaarloosd. Het is gemakkelijk te kweken in een pot op balkon of terras.


Koop lavendel als plant of kweek het zelf op uit zaad. Kies bij het kopen van lavendelplanten voor een soort die past bij wat je wilt. Ik weet dat de beste maand om lavendel te stekken augustus is, maar zou ik die takjes waar ik de bloemetjes vanaf heb geknipt ook kunnen . Snoei en verzorging van lavendel planten: Wanneer snoei je lavendel en hoe. Wanneer kun je lavendel planten en welke bemesting heeft lavendel nodig.


We kweken onze planten natuurlijk, volgens biologische principes, volledig vrij van . Koop dan de lavendel zaden en planten van zadenkopenonline. Wie kent de geur van lavendel niet? Mij doet het denken aan een zwoele zomeravond. Veruit de bekendste en vaakst toegepaste soort is L.

Tja wat zal ik nu nog over lavendel vertellen dat je zelf niet al weet. Alleen misschien dat het ook uit zaad op te kweken valt. Maar wilt u zelf lavendel kweken , dan kan dat ook met onze lavendel zaden.


Onze planten kweken wij geheel zelf. Op die manier kunnen wij de hoogste kwaliteit bieden tegen de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts