donderdag 23 november 2017

Waar wonen bijen

Bijen verschillen van de meeste andere (vleesetende) vliesvleugeligen door het dieet van nectar en stuifmeel. Ook de larven leven hiervan. Elk volk bestaat uit één koningin en vele werkbijen.


In het voorjaar komen hier nog darren bij (mannetjes bijen ) die voor de bevruchting . Informatie over hoe bijen leven wonen hoe ze werken en wat hun nut is.

In tropische gebieden waar het hele jaar bloemen bloeien, kan de koningin het hele . Bijen hebben dunne vleugels, dat heet vliesvleugeligen. Zij leven van stuifmeel en nectar wat op de vleugels komt. Ze verzamelen ook voedsel voor . Ze leven in heel erg veel landen.


Je hebt verschillende bijen : de koningin, de dar (mannetje) en de. Maar waar vinden ze die bloemen?

Sommige soorten bijen , zoals de honingbijen , wonen wel bij elkaar. Dat doen ze voor de nectar van de bloem waar de bijen voedsel uit halen. Bijen wonen met hun hele volk bij elkaar in een bijenkorf of bijennest.


Door te dansen vertellen ze. In de tweede fase van hun leven worden het haalbijen , dit gebeurt nadat zij van de andere bijen hebben “gehoord” waar , wat en hoeveel er te . Ook solitaire wespen (onder) willen wel in een houtblok nestelen, waar vervolgens een. Kleinschalige biotopen zijn dus voor solitaire bijen van levensbelang. Het bijenvolk woont ongestoord in een holle boom. Met die dans vertelt ze aan de andere bijen waar de tuin met bloemen is.


In een gezonde kolonie, is het bijenvolk aan het eind van de maand juni op zijn sterkst. Rond die tijd leven er wel 45. Vliegt hiervoor naar een plaats waar vele darren aanwezig zijn.


Twee dagen na de bruidsvlucht begint. Iemand die bijen houdt, is een imker. De bijen wonen in speciale bijenkasten.

Die kasten staan op plekken waar de bijen makkelijk nectar uit bloemen kunnen. Ze wonen in holletjes en die vinden ze steeds minder, maar daar kunnen we iets. De eerste drie weken van hun leven werken ze als huisbijen in de kast. Leven bijen alleen of in kolonies?


Makkie, denken de kinderen, ze leven in volken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts