donderdag 16 november 2017

Honingbes planten

Twee verschillende Honingbessen naast elkaar zetten zorgt voor een betere bestuiving, en dus meer vruchten. Maar plant doet het ook prima. Bedek na het planten de grondoppervlakte met een dunne laag compost.


Winterharde, eetbare blauwe honingbes. Zeer vroeg rijpende blauwe bes (begin juni), weinig ziektegevoelig.

Voor een betere bevruchting is het aan te raden soorten te planten. Lonicera caerulea edulis en Lonicera . De bloemen verdragen temperaturen tot ca. De honingbes , soms ook wel blauwe honingbes of blauwe kamperfoelie.


Hoe verzorg je de Honingbes , waar kun je ze het beste planten , hoe kun je vermeerderen en hoe kun je de eetbare blauwe bessen oogsten. De sierlijke plant heeft blauwzwarte vruchten die een zoete smaak hebben. Er is veel verwarring hoe een honingbes smaakt.

Na het kleuren moeten de bessen ongeveer dagen aan de plant hangen voor de smaak . Meer informatie over Honingbes vindt u bij Bakker. Wanneer u er meerdere plant zal dit van positieve invloed zijn op de opbrengst. De plant wordt tot ongeveer 5m hoog . Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels!


Eind mei en begin juni komen er langwerpige, blauwe bessen aan de plant. Toch vertoont mijn afgelopen voorjaar geplante blauwe honingbes. Let wel op, de smaak van deze planten is zeer. Nederlandse naaHoningbes. Advies aantal per vierkante meter: plant.


Deze variëteit geeft een. Heb jij ooit al gehoord van Japanse honingbes ? Een onrijpe honingbes is zeer bitter. Grondsoort: alle mits goed doorlatend. Standplaats: zon - halfschaduw.

Plant meerdere soorten honingbessen bij elkaar. Ze vormen de eerste bessen van het seizoen. Kruisbestuiving is nodig voor een goede vruchtzetting de garanderen.


Planten in pot (P9) zijn het ganse jaar . De vruchten kun je zo opeten of verwerken tot sap, jam et cet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts