woensdag 22 november 2017

Welke soorten mieren zijn er

Mieren komen voor in verschillende soorten. We kennen in Nederland de kale bosmier, faraomier, zwarte zaadmier, gewone steekmier en . Van soorten is bekend dat zij inheems zijn of langer dan tien jaar zijn. Myrmica rubra), wijdverspreide mieren die in allerlei biotopen te vinden zijn. De meeste soorten mieren zijn zwart of bruin, maar ook gele, rode, groene,.


Een ding hebben ze allemaal gemeen, namelijk voelsprieten.

Ze voelen, ruiken en communiceren met . Lees hier meer over de belangrijkste soorten mieren die in België voorkomen. Argentijnse mieren paren in het nest, waardoor er geen zwermen te zien zijn. Lees meer over de belangrijkste soorten ongedierte die in Nederland. Komen mieren overal ter wereld voor? Welke vogel kan achteruit vliegen?


Deze gele miertjes zijn zeer algemeen, maar onbekend omdat ze het grootste. Deze soorten zijn beschermd in Nederland en België en daarom. Dan zitten ze onder de grond.

In Nederland leven wel vijftig soorten. Maar over de hele wereld zijn dat er. Mierensoorten : welke mieren geven de meeste overlast? Ze zijn nauw verwant aan wespen, die er eigenlijk een soortgelijke levensstijl op . Toch zijn er België zomaar eventjes verschillende soorten mieren. De afgelopen jaren zijn er trouwens heel wat nieuwe mierensoorten in ons land ontdekt.


Hier worden een paar genoemd. De werksters en de koningin van de Faraomier zijn licht geelbruin van kleur, het uiteinde van achterlijf is merkelijk donkerder. De eieren van mieren zijn witachtig en worstvormig. De bekendste soort in Nederland is de zwartbruine wegmier (Lasius niger).


Het is nog onvoldoende duidelijk welke ziekteverschijnselen het gevolg zijn van mieren. Er zijn meerdere koninginnen per kolonie mogelijk. Een mier leeft gemiddeld tot dagen, de koningin daarentegen kan wel tot jaar oud worden.


In sommige soorten mieren zijn er verschillende types werksters, te zien aan. Als je dit consequent volhoudt, zullen de mieren opmerken op welke plekken het. Informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts