woensdag 22 november 2017

Koeien scheren

Ruim jaar ervaring in het scheren van koeien. De boer zet de koeien omstreeks november op stal en als ze dan niet geschoren worden, kan de koe de. Tussen de haren van een koe kunnen parasieten leven. Als je de koe scheert , hebben de parasieten minder kans om zich te nestelen.


In de winter kun je de koeien in de stal zien staan, maar in het voorjaar mogen ze weer. Over het hoe en waarom van het koeien scheren.

Het klaarmaken van het scheerapparaat. De koeien staan weer op stal, voor u hét moment om uw dieren te scheren. Draai de beide bevestigingsschroeven (9) los . Elk jaar weer een hele klus.


Voorkom een hoop werk en laat de specialisten van AB. Was benieuwd of er nog veehouders alle koeien scheren of laten scheren. Hebben hier het scheermachien nooit meer gebruikt op enkel de . De koeien van stadsboerderij Het Buitenbeest aan het Belvédèrebos gaan vandaag op stal.

Om het ze hier zo comfortabel mogelijk te maken, . Van Vulpen veescheren Hollandse Rading. Niet alleen schapen, ook koeien moeten worden geschoren. Kiek op Diek koeien scheren bij zorg en educatie boerderij de Veldmuis, RTV Bunschoten. Het scheren van koeien is een typische herfstklus. Veel boeren doen het zelf, maar er zijn er ook die het uitbesteden zoals veehouder Bertus . Diverse scheermachines van Heiniger en Econom voor de verzorging van koeien.


Ook benodigdheden zoals scheermessen en olie vind je hier. Helpen met koeien scheren om de boer een hart onder de riem te steken. Oud- leerlingen van het Edu Delta in Goes hielpen op de . Voor vlees- en melkkoeien is het belangrijk dat ze hun warmte goed kwijt kunnen. Om de productie en gezondheid van uw koeien op peil te . Powered by SmugMug. Wie van jullie scheren allemaal zijn koeien helemaal, of laten dat doen.


Wij doen dit niet en hebben dit al niet meer gedaan sinds we een lichboxenstal hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts