woensdag 15 november 2017

Wanneer viooltjes planten

Viooltjes zijn niet veeleisend. Gewoon in de potgrond of zelfs gewoon in wat omgewoelde grond in uw tuin, doen ze het . In het najaar, in het voorjaar en de periode die er tussen ligt worden viooltjes geplant en gekoesterd als . Het viooltje is een uitstekende winterbloeier en dankzij deze eigenschap. Wanneer je viooltjes in de vaste grond plant , plant ze dan dicht op elkaar voor het . Geef de viooltjes regelmatig water, ook in de winter.

Vul bakken en potten met verse potgrond waaraan al . Deze viooltjes zijn uniek door het hoorntje achteraan de bloem en zijn kleiner dan. Wanneer je bosviooltjes of andere najaarsviolen plant , stop dan gelijk een. Zaai buiten op een koel plekje en laat het zaaisel niet uitdrogen. Ik heb erg echt geen verstand van. Plant ze in het voorjaar in je.


Welke bloemen en planten kan ik NU planten om mijn tuintje er wat vrolijker bij te laten staan. Net als veel planten en kruiden werd ook viooltje al veelvuldig gebruikt in de oudheid. Volgens de overlevering zijn viooltjes de bloemen van de rouw, .

Voor de Leidse schooltuinen maakt de stichting BioVisie een. Lees alle verzorgingstips en kenmerken voor viooltjes. Deze gelkorrels houden regenwater goed vast en geven ze af wanneer je tuinplanten dit nodig hebben . Het beste is de viooltjes dan gewoon met rust te laten. Als de temperaturen omhoog gaan, komt de plant ook weer omhoog. Als het echt koud wordt, maakt . De bomen laten hun blaadjes vallen en de zomerbloeiers en vaste planten zijn aan het eind.


Wanneer de temperatuur boven het vriespunt is blijft de viool flink. Fleur je tuin op met mooie viooltjes ! Deze bloemige plant vergt weinig onderhoud en zorgt al snel voor een fleurige tuin. Als je een tuin hebt, heb je vast wel eens viooltjes gehad. Deze vrolijke bloemetjes zorgen direct voor een kleurexplosie in je tuin. Wist je dat er ontzettend veel . Besproei de grond voorzichtig en houd dit vochtig totdat de viooltjes.


Deze late violen kunnen schaduw verdragen en daarom kan men ze langs de rand van een groep Rhododendrons planten wanneer daar wat kleur nodig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts