dinsdag 14 november 2017

Ziekte kippen

Pseudovogelpest = ziekte van Newcastle of paramyxo (duiven). De enige maatregel die Marek helpt te voorkomen is kippen te kopen die ouder zijn dan. Een zieke kip probeert zich zo normaal mogelijk te gedragen. De hardnekkige (rode) Bloedluis kan een ware plaag zijn voor kippen.


In geval van ziekte is er vaak een tekort. Het kan soms erg lastig zijn om te zien of een kip ziek is.

Kippen kunnen allerlei ziektes , aandoeningen en plagen oplopen. De veren worden in normale omstandigheden intensief door de kippen verzorgd. Als de ziekte hier wordt vastgesteld is er zowel meldingsplicht alsook . Het is niet eenvoudig om vast te stellen wat een zieke kip nu precies mankeert. De verschijnselen die je ziet, kunnen verschillende oorzaken hebben.


De Ziekte van Marek wordt veroorzaakt door een virus en leidt tot verlamming van de poten. Ook volwassen kippen kunnen drager zijn van. Het Voedselagentschap (FAVV) legt hobbyhouders van pluimvee maatregelen op, omdat de afgelopen twee maanden de ziekte van .

De ziekte van Newcastle, ook wel aangeduid als NCD (naar het Engelse Newcastle disease),. Daarbij zijn sommige ziektes erg besmettelijk en moeten de zieke kippen zo snel mogelijk apart gezet worden. Veel ziektes zijn goed te . Welke ziektes komen voor bij kippen en hoe voorkom je ze? Er zijn een paar ziektes die bij kippen voorkomen.


We zullen deze kippenziektes in dit hoofdstuk aan bod laten komen en de symptomen op een rijtje zetten. Kippen zijn zeer hard voor zichzelf en zullen niet gauw iets van ziekte tonen. Zie je wel iets dan is het helaas meestal al te laat. De kip gaat bijvoorbeeld niet . Observeer je dieren goe zo ken je je dieren en weet je wat voor welke kip normaal gedrag is, des te sneller zie je de gedragingen die niet bij hem of haar . Bij een juiste verzorging zullen kippen niet gauw ziek worden. Maar ziekte is niet altijd te voorkomen.


Goede gezond- heidszorg staat of valt met het . Kippen en pluimvee kunnen allerlei ziektes , aandoeningen en plagen oplopen. Het is soms moeilijk om te zien of deze ziek zijn. Als kippen - of pluimveehouder . Marekse verlamming of de Ziekte van Marek is een zeer besmettelijke virale ziekte bij kippen.


Er bestaan ontsmettingsstoffen voor drinkwater, waarmee we kunnen voorkomen dat een verkouden kip de hele groep aansteekt.

Zodra men één of meer zieke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts