dinsdag 28 november 2017

Vijg stekken op water

Bij grote bladeren verklein je het oppervlak van het blad een beetje om te voorkomen dat het blad teveel water gaat verdampen. Stekken van vijgen in november-december, rechtstreeks in pot. De vijgenboom (Ficus carica), of kortweg vijg , is een plant uit de. Moet ik hem dan eerst in het water zetten of kan ik hem gelijk in de aarde.


Vijg ( stek ) uit Marseille jun.

Het kan niet missen: ook deze vijg moet worden gestekt. Een vijg stekken is niet moeilijk. Een paar dunne takjes heb ik er vanaf gehaald en in het water gezet. Afleggen vijgenboom posts sep.


Zaaien en stekken - Palmvrienden palmvrienden. Vijgen wortels posts okt. De makkelijkste manier is de stekken gewoon in een potje water laten wortelen.


Bij watergebrek kunnen de jonge vruchtjes afvallen.

Op deze manier zorg je dat de boom. Van hem hebben we dus de Brown Turkey stek gekregen. Je kunt een vijg of vijgenboom op verschillende manieren snoeien. Een boom, een struik, kijk maar.


Hoe verzorg je de Vijg of Ficus carica? Wat met afgevallen vijgen ? In pot kan de vijg echter geen uitgebreid wortelgestel ontwikkelen, watergeven op regelmatige basis is dus een noodzaak, de vijgenboom zal door het . Neem één- of tweejarige stekken van de plant ( takken zonder bloemen of vijgen ) en plaats ze in water. Zodra er flink wat wortels aan zitten, zet je de tak in . Zomersnoei van vijgen geeft sneller vruchten (Ficus carica). C te houden en geef voldoende water zodra de vruchten zichtbaar worden.


Vermeerderen van vijgen (Ficus carica) door stekken en afleggen. Ideaal: een zonnige stek en een kleine pot. In de zomer moet de vijgenboom voldoende water krijgen, maar niet te veel want aan natte voeten heeft ie de pest. Wil je zelf bloemen of planten stekken maar weet je niet hoe?


Probeer het ook eens met stekelbes, jostabes, cassis, vijg of moerbei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts