maandag 18 december 2017

Goudsbloem moestuin

De overbekende eenjarige goudsbloem , geliefd om de felgekleurde bloemen maar ook om de genezende eigenschappen (wie kent niet de calendulazalf). Vanaf medio april kan je de goudsbloem direct in de volle grond zaaien. De goudsbloem is een plant die in onze tuin overvloedig voorkomt. Eén van de redenen hiervan is dat ze overvloedig zaad produceert en zich . Vorig jaar Mei kregen mijn vriend en ik een zakje goudsbloem zaden in de handen gedrukt toen we een fietstour aan et doen waren tijdens de .

Tot wanneer goudsbloem zaaien? Gebruik van goudsbloem of afrikanen apr. Of maak zelf goudsbloem olie en zalf! Goudsbloem (voor)zaaien lukt niet mrt. Superfoods uit eigen moestuin.


Van goudsbloemen gebruik je de bloemblaadjes. Probeer in je moestuin eens een combinatieteelt door in maart uien te planten. Wanneer moet dat nu eigenlijk, en hoe?

De tijdstippen voor zaaien, oogsten, de plantafstan en zaaidiepte, en wat je . Is een moestuin volledig omringd door goudsbloemen en zijn er ook nog een een paar in de moestuin verdeel dan gaan vraatzuchtige slakken en . Alle informatie die u nodig heeft voor uw moestuin. Trackbacks zijn gesloten, maar je kan een reactie plaatsen. Er zijn verschillende soorten goudsbloemen. Een mythe vertelt het verhaal over de mooie . Lees waarom je moestuin niet zonder kan. Een biodiverse moestuin trekt meer soorten aan dan een egaal veld.


Sommige planten trekken insecten aan: Oost-Indische kers en goudsbloem bijvoorbeeld . Bloemen geven een fleurige toets aan je moestuin. Hier onder zie je goudsbloem en boragie (komkommer kruid). Ik maakte net nog een rondje door de moestuin en wat een.


De plant wordt niet alleen in borders als sierplant toegepast maar ook in de moestuin. De wetenschappelijke benaming van de goudsbloem is Calendula officinalis. Het mengsel is samengesteld uit gele en oranje . Dit mengsel van merendeels dubbele, eenjarige goudsbloemen geeft bloemen in allerlei verrassende tinten.

Ze bloeien uitbundig tot in de herfst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts