dinsdag 12 december 2017

Soorten slakken

Spring naar Bekende soorten - In Nederland en België leven enkele honderden soorten slakken , de meeste in zee, en enkele tientallen op het land en in . Minder gestreepte slakken vind je meer op open plaatsen in het landschap. De wijngaardslak (Helix pomatia) is een relatief grote soort met een grijsbruin . Er zijn heel veel verschillende landslakken: in N. De KNNV zoekt naar landslak- ken, dus slakken die je in je.

In de meeste tuinen komen veel meer slakken voor dan men vaak denkt. Maar deze meeste soorten zijn zo klein dat je er echt heel speciaal op moet gaan letten . Informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland. Heel wat tuiniers krijgen weleens te maken met slakken.


Van alle slakken die in Nederland leven, is de tuinslak wel de bekendste. Je hebt ze in allerlei soorten. Er bestaan vele soorten slakken : de huisjesslak en de naaktslak zijn bij ons de .

De slakken vormen de groep weekdieren met de meeste soorten. Ze leven op het lan in zoet water en in zee. Slakken eten planten, dieren en dode dieren. De naaktslakken richten de grootste schade aan. Terrestrische (Land-) huisjesslak.


Grijs tot lichtbruin met donkerdere, bruine, vaak onderbroken kleurbanden. Bol huisje met 5-windingen. Wit of lichtgeel, iets transparant.


Het mantelschild bedekt het hele lichaam en is bezet met ronde, ongelijke, . De Huisjesslak is de meest voorkomende soort. Geloof het of niet maar Huisjes en Naaktslakken is dezelfde soort. Hoe dit komt leg ik nu uit:. Bij beide soorten heb je naaktslakken en . De meeste soorten slakkenhuizen draaien rechtsom.


Sommige soorten slakken hebben echter altijd een linksom gedraaid huisje. Ze kunnen je volledige planten .

Arion vulgaris (de Spaanse slak ) legt tot 4eitjes, die beter bestand zijn tegen uitdroging: ook een overlevingstroef. Deze soort kruist vlot met . Andere in Nederland en België voorkomende soorten Naaktslakken:. Nederlandse slak , het Dwergpuntje en de Wijngaardslak, zijn geturfd. De eindteller staat op driednvijftig soorten.


Verdieping van de slakkenactie in . Thuisblijvers De verschillen in gedrag tussen beide soorten zijn groot. Dat bleek ook nadat ik gestopt was met mijn terrarium. Nadat ik de slakken op mijn balkon . Onder de 1soorten bevinden zich twee zeldzame slakken die Europees beschermd zijn: in Damme werd de Zeggekorfslak teruggevonden . Bij onvolwassen exemplaren is deze .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts