maandag 11 december 2017

Varroamijt bestrijding

Trefzekere bestrijding volgens een 3-gangen menu. Het is noodzakelijk varroa een aantal keren per jaar te bestrijden. Met de methoden en middelen . De rol van varroa en de bestrijding ervan wordt nog al eens onderschat als het gaat om bijensterfte.


Deze brochure biedt informatie over de biologie van varroa , de effecten van varroa op honingbijen en de bestrijding van varroa.

De brochure kunt u hieronder . Op voorraad en direct leverbaar. Toevoegen aan Verlanglijst. Een goede jaarplanning is de basis voor een effectieve bestrijding.


De meeste effectieve manier om varroa te bestrijden bereik je door een . Darrenvolken op bevruchtingsstations hebben veel darren en nogal veel darrenbroed en zoals we allemaal weten heeft de varroamijt een voorkeur voor . Apiguar Thymovar, Mierenzuur, Liebig.

Bij aanvang van de varroa plaag werd deze mijt succesvol bestreden. Bij een mierenzuurbehandeling wordt er mierenzuur in de bijenwoning gebracht ter bestrijding van de varroamijt. Een van de belangrijkste oorzaken voor het verlies van . De basis van een succesvolle bestrijding van de varroamijt.


Als bijenonderzoekers hebben we veel te maken met imkers. Logisch en goe want het levert vaak wijze lessen op. Varroa bestrijden doe je zo (4). Bestrijding varroamijt in het voorjaar. Bij een niet te zware aantasting is het verwijderen van gesloten darrenbroed in het voorjaar en de zomer een.


Bijenhouders willen dan ook af van chemische bestrijding. Dit diertje nestelt zich in het broed van de bijen om zich voort te planten. Geïntegreerde bestrijding : - darrenraat wegnemen in het voorjaar.


De varroamijt , een parasiet van de bijen, zorgt voor kopzorgen bij. Brochure effectieve bestrijding van varroa , website Wageningen University . Wilt u varroamijten bestrijden ? Biologische bestrijding met roofmijten is een goede optie.

Bijensterfte wordt vooral veroorzaakt door de varroamijt , die de volken. Op woensdag november heeft de officiële kick-off bijeenkomst van het RAAK- PRO project Duurzame bestrijding van de varroamijt in de . BESTRIJDING VAN VARROA DESTRUCTOR BIJ DE HONINGBIJ (APIS MELLIFERA) door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts