donderdag 14 december 2017

Konijnen voeren

Een extra reden om niet teveel biks te voeren is dat hierdoor teveel calcium binnenkrijgt en dit kan blaasstenen of blaaszand veroorzaken. Daarom is hooi het allerbelangrijkste dat een konijn moet eten. Voedsel voor konijnen bestaat uit een verteerbaar en een onverteerbaar deel. Houd zoveel mogelijk vaste tijden aan om te voeren. Koop niet meer voer dan je nodig hebt voor een paar maanden voeren , want het kan.


Welk voer moet ik babykonijntjes en konijntjes in de groei geven?

Ik heb geen idee hoeveel de konijnen wegen en hoeveel het voer weegt. Kan een konijn ook te veel eten? Mag je het groen dat aan radijzen hangt ook aan. Welke tijd voeren posts nov.


Mogen konijnen : Komkommer eten? Kortom een gezond dieet bestaat . Veel soorten geven (met mate) is beter dan veel geven van één soort. Konijnen eten in de natuur ook gevarieerd en het voorkomt een gasbuik.

Misschien tref je wel hongerige . Hoe meer je dus over konijnen weet, hoe beter je voor je konijn kunt. Veel konijnenbezitters denken hun konijnen een plezier te doen met veel en vette traktaties, waarvan de meeste echter ongezond zijn. Het voeren van konijnen is niet moeilijk. Zorg voor een onbeperkte hoeveelheid hooi van goede kwaliteit – eventueel aangevuld met een kleine, afgemeten . Dus maar worteltjes voeren aan konijnen en andere dieren op een hooirantsoen ? Het kan, maar houd het beperkt. Het hoge gehalte suikers is niet bevorderlijk . Is het verantwoord om konijnen de ene dag een volwaardige kant en en klare prima konijnenvoer te geven,aangevuld met een flinke pluk hooi . In de dierenartspraktijk wordt vaak gevraagd of een konijn een schijfje komkommer of appel mogen eten.


Wij hebben voor jou op een rijtje gezet wat wel en niet . Het spijsverteringsstelsel van konijnen bevat een erg gevoelige darmflora, die volledig is ingesteld op moeilijk verteerbare plantaardige producten, zoals . De afgelopen weken hebben we het. Hooi is het belangrijkste bestanddeel van de voeding voor konijnen. De juiste voeding is van levensbelang voor het konijn.


Je mag het konijn of maal daags voeren maar doe het op ongeveer hetzelfde tijdstip. Dwangvoeren is een konijn onder dwang eten geven. Een konijn mag niet langer dan uur zonder eten.

Benodigdheden voor dwangvoeren zijn: spuitje, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts