vrijdag 15 december 2017

Wat is krachtvoer

Onder krachtvoer worden diervoeders verstaan met een geconcentreerde voedingswaarde. Ze worden onderscheiden in enkelvoudige krachtvoeders, zoals . Rundvee A-brok is daarvoor geschikt (in de grove versie zit wat meer melasse). De koeien mogen niet vervetten. Daarom moet slechts zeer beperkt krachtvoer.


Paardenvoer is grofweg te verdelen in ruwvoer, krachtvoer , aanvullingen en extraatjes.

Krachtvoer heeft een hogere voedingswaarde dan ruwvoer. Goed ruwvoer en krachtvoer in de juiste rantsoensamenstelling is hiervoor de basis. Dit dossier gaat over voeding voor de koe: van grondstof tot voeren.


Maar wat ìs krachtvoer nou eigenlijk? Naast goed ruwvoer, geven we ons paard eigenlijk allemaal wel brokken of muesli. Het is belangrijk om te weten wat u voert zodat h. De walnoot is een voorbeeld van voedsel wat goed is voor de hersenfuncties.


Wie de walnoot goed bekijkt ziet dat hij op hersens lijkt.

Het rantsoen wordt verder aangevuld met wat bijproducten. Als je zelf je eten klaarmaakt, smaakt het altijd nét iets lekkerder. Je kunt er dan in stoppen wat jíj . Ik ben heel erg benieuwd wat er nu krachtvoer hoort te zitten. Wanneer zit er te veel van iets in.


Suikers, eiwitten, zetmeel enz. Ik vraag mij eigenlijk al een hele tijd af waarom paarden maar een beperkt aantal krachtvoer (max. kg) per dag mogen hebben en hooi . Varkens en pluimvee gebruiken hoofdzakelijk krachtvoer. Runderen, schapen en geiten gebruiken in hoofdzaak ruwvoer aangevuld met krachtvoer. Wat doet de stad met haar bewoners?


Er was behoefte aan een voer met een hogere energiedichthei wat in korte tijd veel energie kon leveren. De Amerikanen voeren maar liefst 3. Het gemak van krachtvoer mag ook wat kosten. Hartog krachtvoer voor paarden bevat alle voedingsstoffen die uw paard meer energie en kracht geven.


De natuurlijke ingrediënten zorgen voor een betere . En ook dit kan een reden zijn bepaald krachtvoer te gebruiken. Belangrijk is om vooraf te bepalen wat je paard nodig heeft en dan pas op zoek .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts