maandag 25 december 2017

Wesp steken

Als ze zich bedreigd voelen kunnen wespen pijnlijke steken veroorzaken. In tegenstelling tot bijen hebben wespen een angel zonder weerhaken en kan één. Een insectensteek wordt toegebracht door een angel.


Bij een wespen - of bijensteek kunnen zich drie soorten reacties voordoen: een lokale reactie, een toxische reactie die afhangt van het aantal steken en een . Nu de zon tevoorschijn komt, laten ook de muggen, wespen , bijen en hommels.

Hier lees je alles over beten en steken : het hoe en waarom. Ook doordat ze hun nesten vaak rond of in huizen bouwen en door allerlei . Blijf rustig en onderdruk de neiging om te meppen. Lees onze tips voor wat je moet doen als je toch gestoken bent.


Wespen kunnen veel overlast veroorzaken. Je leest er alles over in deze blog: wespensoorten, wespenplagen, . Bij de wespen hebben, net als bij honingbijen en hommels, alleen de koninginnen en werksters. Steken van wespen , bijen en hommels.

Er worden deze zomer veel meer wespen verwacht dan andere jaren. Vijf vragen over een mogelijke zomerse wespenplaag. Als je gestoken wordt door een wesp , krijg je een bultje dat pijn doet en kan jeuken.


Kan een wesp meerdere keren steken ? Is een steek van een wesp de pijnlijkste? Ontdek hier nuttige dingen om te weten over . Ook komen steken in de schouder, arm of hand veel voor. Een minderheid vertoont na een wespen - of bijensteek een veel meer . Eerste hulp na bijen- of wespensteek Controleer of de angel in het lichaam is achtergebleven.


Verwijder de angel: Gebruik een scherp . Bijen, wespen en hommels steken meestal uit zelfverdediging, een enkele keer om zich te voeden met menselijk bloed. Tijdens de steek brengen ze een giftige . De gevolgen van een insectenbeet of - steek worden nogal eens onderschat. Bijen hebben een angel met weerhaken. Soms leidt dit tot een steek van een wesp of een bij.


Wat moet je doen als je huisdier . Al sinds de oudheid zijn allergische reacties op bijen- en wespensteken bekend.

Zo duiden de hiërogliefen van de graftombe van Farao Menes van Egypte op .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts