donderdag 14 december 2017

Is een duizendpoot een insect

De duizendpoot is geen insect. Een insect heeft maar zes poten. Omdat ze zoveel pootjes hebben, behoren ze tot een speciale groep, de veelpotigen of de. Duizendpoten hebben in tegenstelling tot insecten geen driedelig lichaam. Ze hebben alleen maar een kop en een romp.


Duizend poten hebben ze niet, maar wel veel snelheid!

Een duizendpoot is een insect. Er zijn veel verschillende soorten duizendpoten. Sommige soorten hebben ongeveer honderd pootjes, . Iedereen die wel eens door een bij of.


De razendsnelle duizendpoten die overal ter wereld op bosgronden leven, . Zo hebben duizendpoten (l) een afgeplat lichaam en miljoenpoten ( r ). Deze soorten eten kleine geleedpotigen zoals insecten en sommige . De reden is eigenlijk heel simpel: dit kleine beestje voorkomt dat je huis vol zit met andere insecten en kleine, krioelende beestjes.

De meeste duizendpoten eten insecten , slakken, wormen, pissebedden en spinnen. De echte joekels eten zelfs muizen, kleine vogels en kikkers. Het snel stromende insect lijkt gevaarlijk en agressief. Voor deze insecten is geen schuilplaats te klein.


Per segment heeft een duizendpoot paar poten en een miljoenpoot met. Van alle diersoorten zijn de meeste geleedpotigen: insecten , spinnen, duizendpoten en kreeftachtigen. Waarschijnlijk kennen we er heel veel zelfs nog niet. Pissebed De pissebed is geen insect , maar is wel een bekende bewoner van onze tuin.


Hoewel duizendpoten niet bijten, en over het algemeen als ongevaarlijk ongedierte beschouwd worden, kan een plotselinge plaag van deze insecten leiden tot . Schrik je al van insecten als een wesp of van een kakkerlak? Op basis van drie kenmerken wordt de afdeling van de geleedpotigen in vier klassen verdeeld. Ook insecten hebben een skelet. Veel insecten beschermen zichzelf.


De levensloop van tien insecten zoals de duizendpoot en schorpioen komen aan bod. Wat moet u doen wanneer u geconfronteerd wordt met een invasie van insecten in uw huis? Bijvoorbeeld vliegen, spinnen, mieren duizendpoten krekels en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts