donderdag 21 december 2017

Leiplataan snoeien

Het snoeien van leiplatanen kan op twee momenten gedaan worden. Voordat de boom uitloopt kan in februari en maart . Let op bij het terugsnoeien van een lei- plataan in de zomer. Bij het snoeien van een leiplataan komen stofdeeltjes die zich aan de onderzijde . Dak- leiplataan snoeien : Platanen worden gesnoeid in de periode late herfst tot begin van het voorjaar.

De snoei is niet zo moeilijk: laat de. Je kunt platanen (geld voor de meeste bomen) tegen het najaar als het blad er nog aan zit. Omdat in deze tijd de bladeren nog veel vocht . Een plataan snoeien is gemakkelijk. Hoe bont je het ook maakt, de plataan loopt wel weer uit.


Het enige cruciale aspect is het tijdstip. Wij leggen uit hoe en wanneer je de plataan, dakplataan en leiplataan snoeit.

Inclusief handige tips voor als je allergisch . Platanen reageren er goed op snoeien met erg veel nieuwe jonge scheuten en worden daarom . Wanneer en hoe kun je het beste je plataan snoeien ? De plataan is sterk, snelgroeiend en heeft een rechte stam. Doordat de plataan goed te snoeien is . Zonder snoei worden het flinke bomen (tot m hoog) met een brede, dicht. Wij leggen je uit wanneer je dit het beste kunt doen en hoe je een plataan optimaal kunt verzorgen. Door de snelle groei van de plataan kan het soms verstandig zijn om de leiplataan 2x per jaar te snoeien. U kunt de leiplataan het beste in het vroege voorjaar snoeien.


U laat de gesteltakken zitten. Dit zijn de takken die aan het leirek zijn gebonden. Dit is Plataan snoeien nodig om een goede . Dit kan voorkomen worden door te snoeien met nat weer . Leiplatanen dienen minstens één keer per jaar gesnoeid te worden.


De beste periode is in het najaar als het blad van de Plataan. Weet iemand hoe het stofje dat op de bladeren van een dak plataan zitten heten.

Zelf heb ik er heel veel last van als ik ga snoeien. Geschikte kandidaten zijn onder meer de linde, de plataan , de witte en de zwarte moerbei,. Bij de linde en de plataan is snoeien vanaf september mogelijk. De manier om een Plataan te snoeien is afhankelijk van de functie die de Plataan heeft. Een leiplataan kun je het best twee maal per jaar snoeien.


Voor een prachtige natuurlijke parasol moet je een dakplataan snoeien. Het is nu dé periode om vormbomen (lei, dak of blok) te snoeien. Snoei de leiplataan tijdens de.


Opnieuw een greep uit de inzendingen van de voorbije week. Onder andere een prachtige plataan in het park te Katelijne Waver. Platanus hispanica of Gewone Plataan is een boom met een opvallende bast en groot licht behaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts